Print Friendly, PDF & Email

Ik hou van lezen, maar ben geen type van de romans. Wel van boeken die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling én daar heb ik er al best veel van gelezen in de loop van de jaren. Niet alle boeken zijn even waardevol, daarom heb ik hier een top 5 opgesteld van boeken die mij hebben geraakt of op een andere manier helpend zijn in mijn leven. Er staan ook nog genoeg boeken op mijn lijstje overigens, zo heb ik voor kerst het boek Zielsgelukkig = kerngezond van Richard de Leth gevraagd én dat is zeker nog niet de laatste die ik zal lezen. Ik luister via Storytel ook veel boeken, want vooral als ik in de bus zit vind ik het niet fijn om een boek te lezen.

De 7 eigenschappen voor succes in je leven I Stephen Covey

Ik begin met dit boek omdat het de eerste was die ik kreeg én ik kreeg het van mijn vader. Ik had net de overstap gemaakt van het Drentse platteland naar de Randstad, waar ik in Katwijk ben gaan wonen én als een soort succeswens om iets te maken van mijn leven kreeg ik dit boek. Het is een boek wat je leest, maar nooit uit hebt. Op bepaalde momenten in je leven is het weer heel praktisch om het er bij te pakken. Dit boek bevat een hoop principes die veel gebruikt worden, ook op zakelijk gebied. Wat ik er zelf uit heb gehaald is dat je niet dingen buiten jezelf moet leggen, maar altijd verantwoordelijkheid moet pakken over dat deel waar je daadwerkelijk invloed op hebt.

Het boek is te koop op bol.com (aff.)

Van klacht naar kans I Dokter Juriaan Galavazi

Dit boek is zeker een must read, want het legt op heldere manier uit waarom het zo belangrijk is om naar je lichaam te luisteren en dat elke klacht je iets wil vertellen. Lichaam én geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden én mocht je daarover nog twijfelen, dan gaat dit boek je daar zeker bij helpen. De opdrachten in het boek zijn enorm helpend én goed zelfstandig uit te voeren. Dus heb jij klachten die je niet opgelost krijgt, ga dan eens kijken wat de klacht je wilt vertellen én dit boek kan je daar bij helpen.

Het boek is te koop op bol.com (aff.)

Op de website www.dokterjuriaan.nl lees je nog veel meer over dit onderwerp

Intimiteit I Paul Verhaeghe

Dit boek gaat in op een goede afstemming met je eigen lijf én dat als dat niet op orde is dat je dan ook geen intieme relatie aan kunt gaan met een ander. Paul Verhaeghe is klinisch psycholoog en hoogleraar aan de Universiteit van Gent. Dit boek bevat hele praktische voorbeelden én gaat op heel veel verschillende vlakken in zoals welke rol heeft onze opvoeding in relatie tot ons lichaam? Is de splitsing tussen lichaam en geest, zoals die nu in de psychologie en gezondheidszorg doorgaans nog gevoerd wordt, niet achterhaald? Wat mij betreft is dit boek een aanrader!

Het boek is te koop op bol.com (aff.)

Vier vragen die je leven veranderen I Byron Katie

Al jaren is dit een bestseller en nog altijd worden er veel van deze boeken verkocht. De methode “The Work” bestaat uit 4 vragen én gaan er eigenlijk over of je gedachten wel kloppen. Kan ik dit echt zeker weten? Want we nemen onze gedachten vaak voor de volle waarheid aan, waardoor we de problemen vaak alleen maar groter maken met piekeren tot gevolg. Zoals Byron Katie mooi zegt: “het is niet het probleem dat ons lijden veroorzaakt, het is onze gedachte over dat probleem”

Voor kinderen is er ook een hele mooie versie, deze kreeg ik ooit van een verpleegkundige aanbevolen én het heet Tijgertje Tijgertje is waar. Ook een enorme aanrader!

Het boek is te koop op bol.com (aff.)

Je bent je eigen medicijn I Dr. Judith M. Kocken

Wat is er nodig om te veranderen in je leven en in je lichaam? Dat is de strekking van dit boek, met hele mooie voorbeelden die echt uit de praktijk komen. Jezelf niet veroordelen, maar lief hebben zodat je vanuit een fijne relatie met jezelf ook fijne verbindingen met anderen kunt zoeken. Het is een heel fijn leesbaar boek met veel mooie voorbeelden en echt een holistische kijk op gezondheid. Want we bestaan niet allemaal uit verschillende onderdelen, we zijn in alles 1 en met elkaar verbonden.

Het boek is te koop op bol.com (aff.)

Welk boek op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is een echte must-read volgens jou? Laat weten hieronder in de reacties, zo inspireer je mij en anderen weer voor nog meer waardevolle boeken.

 

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This