Print Friendly, PDF & Email

Weer een nieuw eetdagboek, deze dag weer hele andere dingen gegeten dan van vorige week.

Het is mooi om te zien dat de totalen van voedingsstoffen weer anders liggen dan vorige keer, want vorige keer had ik 1128 mg calcium in mijn voeding, deze dag slechts 463 mg. Het geeft aan dat je niet iedere dag dezelfde hoeveelheid binnenkrijgt en dat hoeft ook niet. Het Voedingscentrum geeft ook aan dat het om een periode van 1 a 2 weken gaat en niet om iedere dag hetzelfde of geadviseerde aantal. Probeer het dus ook echt niet iedere dag perfect te doen, maar het geeft wel aan dat variatie het sleutelwoord is!

Totalen van een een aantal voedingsstoffen:

Eiwitten 52,7 gram
IJzer 12,4 mg
Calcium 463 mg
Zink 14,4 mg
Vitamine C 88 mg (alleen het koude fruit is meegenomen, omdat vitamine C zeer gevoelig is voor hitte)

Ontbijt: Broodje pindakaas met banaan

Broodje pindakaas met banaan

Ik eet weinig brood, maar soms vind ik het gewoon gemakkelijk in de ochtend. Ik eet dan een volkoren speltboterham. Misschien denk je nu, daar zit toch gluten in. Klopt. Eigenlijk is brood de enige uitzondering die wij maken én ik kan zelf gluten ook verdragen. Op die boterham heb ik 100% pindakaas gesmeerd en een 1 banaan in plakjes. Hier zit verder niets tussen, maar Peter vind mij wel een beetje raar, want soms doe ik er ook nog rucola tussen. Vreemde combinatie, maar rucola is wel gezond 🙂

Het brood is zonder toevoegingen van olie en/of suiker overigens.

 

Kcal 478 Eiwit 15,6 gram Koolhydraten 61,7 gram Vet 16,6 gram Voedingsvezel 8,4 gram
Kalium 847 mg Calcium 45 mg IJzer 2 mg Selenium 13 ug Zink 2 mg Vitamine E 2,3 mg

 

Lunch: Pompoensoep met plak bananencake en fruitsalade

Kruidige vegan pompoensoep
Mijn lunch is niet altijd even logisch heel eerlijk gezegd en dat was deze lunch dus ook niet. Deze pompoensoep is echt een feestje om te eten en maak ik regelmatig en ik at er een plak bananencake bij, deze hebben we ook op de site staan, check het hier.

Daarnaast een flinke fruitsalade, want fruit is heel erg belangrijk! Daar kan ik niet genoeg op hameren. Liefst wil ik in de ochtend eigenlijk meer fruit, maar soms lopen dagen gewoon zo, maar dan moet ik het ergens anders wel goed maken. In de uitgebreide fruitsalade zaten zeker 5 stuks fruit waaronder banaan, appel en blauwe bessen.
Denk je nu, maar dat is toch veel te veel fruit? Lees dan even dit artikel.

Kcal 585 Eiwit 8,4 gram Koolhydraten 114,2 gram Vet 6,1 gram Voedingsvezel 18 gram
Kalium 1950 mg Calcium 141 mg IJzer 3,5 mg Selenium 9 ug Zink 2,4 mg Vitamine C 75 mg

Diner: Italiaanse lasagne

Vegan Italiaanse lasagne
Wij zijn dol op ovenschotels en ik heb heerlijk in de keuken gestaan om voor het gezin te koken. Deze lasagne viel bij iedereen in de smaak. Natuurlijk een lekkere laag verse basilicum, want op die geur ben ik dus echt verliefd hé! Ik maakte een snelle cashewkaassaus van cashewnoten, water, knoflook en edelgistvlokken. Echt heerlijk voor over deze lasagne.

We waren goed gevuld na afloop.


Kcal
703 Eiwit 28,7 gram Koolhydraten 106,6 gram Vet 13,8 gram Voedingsvezel 20,8 gram
Kalium 1682 mg Calcium 279 mg Magnesium 175 mg IJzer 7,1 mg Selenium 18 ug Zink 10 ug

Ik at op deze dag geen tussendoortjes, zoals ik hier al schreef is dat ook het beste voor je lichaam. Soms kan het zo uitkomen dat het wel handiger is, want vorige week heb ik wel een tussendoortje gehad. Het is maar net hoe je dag er ook uit ziet. Verder heb ik 2,5 liter water gedronken en een paar koppen kruidenthee.

 

 

Wil jij plantaardig eten volledig integreren in jouw leven? Bestel dan ons boek “Boost je gezondheid met plantaardig eten” en krijg direct toegang tot de kook-community! Klik hier voor alle informatie!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This