Print Friendly, PDF & Email

Ik ben sinds 2 maanden 42 én voel me fitter dan ooit. Het is gek om te beseffen dat ik al die jaren mijn lichaam zo tekort heb gedaan door er van alles in te gooien wat niet gezond was. Vlees en zuivel, maar ook en misschien wel vooral, veel fastfood & bewerkte troep. De klachten die ik had zoals stijfheid in de ochtend, huidproblemen, darmproblemen, ik dacht dat ze ‘er bij’ hoorden, dat hoort nu eenmaal bij ouder worden. Ik mocht toch genieten van het leven én mijn definitie van genieten was ‘lekker’ eten (lees: fastfood & bewerkt eten) én lekker wat alcohol.

Het roer ging om….

Tot Trientje het roer omgooide én ik haar volgde. We lazen het boek van Janneke van der Meulen, eet win-win én we waren al veganist op dat moment, maar zijn toen vol omgegaan naar gezond plantaardig eten. Niet volgens de methode in het boek overigens, maar wel gezond en onbewerkt plantaardig, whole food plant-based, eten. We ontwikkelden onze eigen Healthy Vegan methode. Wat er toen gebeurde, dat was een gekke gewaarwording. Er veranderde zoveel tegelijk in mijn lijf én echt al binnen een paar dagen.

Het was best een lastige stap, want ik ben kok én ik stopte met het eten van olie en producten waar dat in zit en ik stopte met het eten van bewerkte producten en ik stopte met het eten van suiker. Makkelijk was het niet, maar wat ik ervoor terug kreeg was dan ook wel groots. Ik woog 96 kilo én was al wat afgevallen, want op mijn zwaarste woog ik 110 kilo, maar toen ik onbewerkt plantaardig ging eten vlogen de kilo’s er letterlijk af. In korte tijd ben ik 17 kilo afgevallen en ik ben nu al bijna een jaar op het gewicht van 79 kilo.

Hoe ik 17 kilo af ben gevallen voorfoto     Hoe ik 17 kilo ben afgevallen

Afvallen door voeding

Ik krijg vaak de vraag, maar je hebt waarschijnlijk nog meer aangepast in je leven? Nee, eigenlijk niet, want ik was altijd iemand die al veel bewoog, graag fietste én met mijn baan in de horeca ben ik ook altijd in beweging. Mijn sleutel was écht voeding. Zijn die kilo’s het belangrijkste? Nee, uiteindelijk niet, het is maar een getal.  Alleen mijn ochtendstijfheid, mijn darmproblemen, mijn huidproblemen……. het ging allemaal weg, terwijl ik dacht dat het erbij hoorde. Dat is de beste winst!

Ik heb veel jonge mensen onder mij werken als chef-kok én het is leuk om te zien dat ik soms energieker lijk of in ieder geval minstens zo energiek, ondanks mijn drukke baan, ondanks mijn werk binnen de Veganistische Keuken, ondanks een druk gezinsleven. Ik kan écht iedereen aanraden om te kiezen voor de eigen gezondheid. Regelmatig krijg ik de vraag, maar eet je dan nooit meer iets ongezonds, natuurlijk heb ik dat weleens gedaan, maar het resultaat is altijd dat ik er last van heb én daardoor hoef ik het niet meer. Mijn gezondheid is belangrijker én genieten kan ook met hele gezonde producten!

Genieten van het leven lukt veel beter met een flinke dosis energie! Daarom dat ik jou ook zo graag wil inspireren, op verschillende manieren. Binnenkort geven we bijvoorbeeld een workshop waar we het Healthy Vegan principe uitleggen op een interactieve wijze zodat jij ook kunt profiteren van meer energie, minder gewicht én een sterke gezonde relatie met voeding. Klik hier voor meer informatie.

Neem je gezondheid en gewicht in eigen hand, je bent het waard!

Eet jezelf gezond

 

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This