Print Friendly, PDF & Email

Wat als er voor jouw leven een handleiding bestaat? Wat als ik zeg dat er een tool is waarmee je een kijkje kunt nemen in jezelf om te bevestigen wie jij diep van binnen bent? Die jou vertelt wat jouw krachten en valkuilen zijn?  Waarom jij hier bent en hoe jouw ideale leefstijl en voedingspatroon eruit ziet?Toen ik mijn allereerste Human Design reading kreeg kon ik niet geloven wat ik hoorde. Iemand die mij totaal niet kende vertelde mij even in een uur hoe ik ben en wat ik nodig heb. Human Design staat ook wel bekend als een blauwdruk die je brengt naar jouw unieke zelf. De persoon die jij was voordat je bent geconditioneerd.Voor de sessie was ik nogal sceptisch. Ik dacht dat het weer een soort astrologie 2.0 zou zijn en dat vond ik altijd wel interessant, maar niet mind blowing.Human design is een combinatie van spirituele leringen (astrologie, het chakra-systeem, de kaballah en I-ching) en wetenschap (kwantumfysica, biochemie, genetica en sterrenkunde). Je snapt dus wel dat het een mega complex systeem is en daardoor ook zo fascinerend.Ik wil je in een serie van 3 artikelen meer leren over hoe jij jouw ideale voedingspatroon en leefstijl kunt ontdekken met Human Design. In dit artikel starten we met de energietypes. Als je net in aanraking komt met Human Design is het energietype het eerste wat je zult ontdekken over jezelf. Je leert waar jij energie van krijgt en waar jij juist energie lekt. Als jij niet leeft zoals je energietype aangeeft, zul jij je ook niet als jezelf voelen en daardoor veel sneller klachten hebben als: vermoeidheid, onrust, kort lontje, migraine en een overvol hoofd. Je lichaam geeft dan allerlei signalen dat jij uit balans bent.In dit eerste deel gaan we het ook hebben over de strategie die hoort bij jouw energietype. Als jij leert leven volgens je strategie, dan leer je leven zoals het voor jou bedoeld is. Alles voelt dan meer in flow.

Jouw eigen human design

Als je jouw eigen design wilt begrijpen is de eerste stap om je chart te downloaden. Je hebt daarvoor een aantal gegevens nodig: geboortenaam, plaats, tijd en datum. Zodra je dat hebt ingevuld zie je jouw chart. Klik hier om je chart gratis te downloaden.

Uitleg verschillende types van Human DesignGenerator (37%)

Als jij doet wat je leuk vind dan straal je energie uit. Het is dus wel heel belangrijk dat jij doet waar jij echt energie van krijgt! Jij bent gelukkig als jij je levendig en energiek voelt.  Als Generator ben je een echte doener. Jij hebt een sterk onderbuik gevoel waar je naar mag gaan luisteren. De valkuil van een Generator is dat je vooral bezig bent om een ander goed te laten voelen, in plaats van jezelf. Ja zeggen tegen dingen die eigenlijk niet goed voelen.Als Generator heb je de strategie om te reageren. Het kan zijn dat je de druk voelt om dingen maar gewoon te gaan doen en te starten. Dit past alleen niet bij jou energietype en je zult merken dat alles dan moeilijk voelt en je gefrustreerd raakt. Jij bent hier om de juiste dingen aan te trekken en daarop te reageren. Dat vraagt om nogal wat geduld (daar zit de uitdaging). Stel jij wil op vakantie, maar je weet nog niet waarheen. Er komt een reclame voorbij die gaat over Bali en jij voelt gelijk in je lijf dat je daarheen wilt. Dat is reageren volgens je strategie.

Manifesting-Generator (33%)

Als jij leert leven volgens jouw design heb je niet alleen het vermogen om te initiëren, zoals de Manifestor, je kunt ook tot actie overgaan zoals de Generator.  Routine en regels werken voor jou averechts. Jij bent hier om meerdere passies tegelijk te volgen, want jij bent hier niet om een lineair leven te leven. Jij gaat van a naar d en dan weer terug naar b en jij mag de wereld laten zien dat het oké is als je veel interesses hebt en dat je niet altijd braaf een pad moet blijven volgen.Net zoals de Generator is jouw strategie om te reageren. Jij mag dus ook leren om geduld te hebben en te reageren op de dingen die op je pad komen. Als MG ben je een combinatie tussen de Generator en de Manifestor. Jij hebt dus ook net als de Manifestor de strategie om te informeren. Voel jij een duidelijke  JA om iets te gaan doen? Informeer dan jouw omgeving over de acties die jij wilt gaan doen.

Projector (21%)

Jij bent hier om een groep de weg te wijzen, omdat jij dingen ziet die anderen niet zien.  Elke Projector heeft daarin een eigen talent. Vaak is het iets wat jij heel normaal vindt, maar voor anderen helemaal niet vanzelfsprekend is. Jij ziet wie de ander is en dat komt omdat jouw aura gericht is op de ander en niet op jezelf. Jij hebt geen constante energie en daarom meer rust nodig dan de mg en de Generator.Jouw strategie is om te wachten op de uitnodiging. Ik ben zelf ook een Projector en ik vond dit nogal vaag, want moest ik dan maar gewoon gaan bankhangen en wachten? Als Projector is de valkuil dat je een ander advies wil geven zonder dat die persoon daar op zit te wachten. Dat wil je voorkomen. Wachten betekent dus niet dat je letterlijk niks hoeft te doen. Je kan onderzoeken en nieuwe dingen leren en je verhaal delen. De juiste mensen/situaties zullen op jou pad komen en jou uitnodigen.

Manifestor (8%)

Jij bent hier om te leiden en beweging in gang te brengen. Jouw energie is voelbaar als jij een kamer inloopt. Jij hoeft niet te wachten op samenwerking met het universum om te handelen. Jij mag handelen naar een impuls als dat goed voelt. Inspireren en impact maken is wat jou te doen staat! Veel Manifestors vinden het lastig om in die grootsheid te stappen, want wat zullen anderen mensen daarvan vinden? Ook jij hebt geen constante energie en meer rust nodig.Jij kan jouw eigen pad bewandelen zonder dat je daar toestemming van een ander voor nodig hebt. Dit kan voor een ander soms intimiderend overkomen en om dat te voorkomen is jouw strategie informeren. Als je dus iets wil gaan doen is het belangrijk dat je alle betrokkenen informeert. Het gaat er dus niet om dat je toestemming vraagt maar enkel laat weten wat je gaat doen.

Reflector (1%)

Jij bent hier om de samenleving te spiegelen met super veel wijsheid. Wat we zien in jou, laat zien wat er in de wereld speelt. Je staat open voor de wereld om je heen en kan daardoor ook makkelijk geconditioneerd worden en overprikkeld raken.

Jouw omgeving is mega belangrijk, want jouw omgeving vormt jou tot wie jij bent. Ken je het gezegde: je bent het gemiddelde van de 5 mensen om je heen? Dit geldt dus vooral voor jou. Net zoals de Manifestor en de Projector ben jij een non-energie type, daarom is het belangrijk om je energie te bewaken.Jij hebt een Maan autoriteit, omdat  jouw cyclus samenvalt met de maan cyclus van 28 dagen. Om tot actie over te gaan mag jij dus 28 dagen afwachten om tot het juiste besluit te komen. Ik raad je sowieso aan om te gaan verdiepen in je chart en in de maancyclus. Hier zal je veel wijsheid uit halen en daardoor jezelf beter leren kennen.

Dit waren de korte omschrijvingen van alle energietypes. In deel 2 zal ik meer vertellen over de energietypes en waarom voeding en leefstijl zo belangrijk is en hoe dit eruitziet per type.

Welk energietype ben jij? Leuk als je dit in een reactie wil laten weten en of jij je herkent in jouw type?

KLIK HIER VOOR DEEL 2

Meer weten over Human Design? Volg Daphne op Instagram (klik hier)

 

Volg Daphne

Pin It on Pinterest

Share This