Print Friendly, PDF & Email

Biotine, ook wel bekend als vitamine B8, is een veelbesproken vitamine. Vooral als het gaat om haar. Kappers bevelen het hun klanten regelmatig aan bij dunner wordend haar of andere haarproblemen. Wat is biotine precies? Hoe kun je het gebruiken? Dat leg ik je graag uit in dit artikel.

Wat is biotine?

Het is een wateroplosbare vitamine welke deel uitmaakt van de B-vitamine familie. Net als de rest van de B-familie helpt biotine bij het verkrijgen van voldoende energie, maar toch niet alleen.
Het is ook goed voor huid, haar en nagels. Leuk weetje; biotine is afgeleid van het Griekse woord ‘biotos’en dat betekent ‘leven’. Biotine speelt dan ook een belangrijke rol bij onze vitale lichamelijke
processen.

Biotine voor je haar

Biotine wordt veel gevraagd om haarproblemen op te lossen. Als je serieuze haarproblemen hebt is het eten van voedingsmiddelen rijk aan biotine niet voldoende en is het goed om te kijken naar een supplement.

Biotine is een wateroplosbare vitamine en een overschot krijg je dus niet, het voedingscentrum geeft ook aan dat je niet kunt over doseren omdat je een teveel weer uitplast.

Supplementen zorgen ervoor dat het haarzakje en de haarschacht wordt versterkt en maken je haar veerkrachtiger. Als je de supplementen regelmatig gebruikt ga je ook echt verschil merken in de
(veer)kracht, glans en textuur van het haar. Veel mensen willen haargroei stimuleren en ook dat kun je bereiken met biotine. Belangrijk om hierbij te vermelden, na 2 tot 2,5 maand ga je verschil zien.
Het is daarvoor dus belangrijk om wel even door te zetten met het slikken van biotine als je het gebruikt om haargroei te stimuleren.

Waarvoor is het nog meer belangrijk?

Naast het haar is het ook een vitamine die een rol speelt bij de vorming van vetzuren en een normale werking van het zenuwstelsel.

In welke voedingsmiddelen vind je het?

Rijke plantaardige bronnen van biotine zijn noten en pinda’s. Daarnaast vind je het in dierlijke producten zoals eieren, lever en melk.

Hoe herken je een tekort?

Hoewel een tekort niet vaak voorkomt, kun je een evt. tekort aan biotine herkennen aan:

– huidafwijkingen
– bloedarmoede
– depressie

Supplement gebruiken?

Wil je een supplement gebruiken? NOW is een goed en puur merk.
Koop je het via onderstaande link, dan help je onze site verder te bestaan. Het kost jou niets extra, maar helpt ons!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This