Print Friendly, PDF & Email

Cashewnoten zijn een must have in de voorraadkast van een veganist. Behalve als je allergisch bent voor noten natuurlijk, anders mag het echt niet ontbreken. Cashewnoten zijn kleine nootjes en groeien onderaan de cashewappel, iets wat wij in Nederland niet eten. Cashewnoten groeien voornamelijk in de tropen. Ze zijn eiwitrijk en een goede bron van vetten. Ze zijn wat zoetig van smaak.

Waarom je ze echt in je voorraadkast moet hebben heeft vooral te maken met wat je allemaal met de cashewnoot kunt. Daar vertellen we je dan ook graag meer over in deze blog.

Cashewnoten zitten bomvol voedingsstoffen

Laten we beginnen met de gezondheidseigenschappen van cashewnoten. Cashewnoten bevatten veel mineralen, waaronder magnesium, ijzer, zink en een zeer ruime hoeveelheid koper. Daarnaast bevatten ze veel B-vitaminen en ook vitamine E.

Cashewnoten zijn minder vet dan andere notensoorten en bestaat voor een groot deel uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren, wat goede vetten zijn voor ons lichaam.

Waar je cashewnoten allemaal voor kunt gebruiken

Cashewnoten kun je natuurlijk zo eten of toevoegen aan een maaltijd, maar je kunt er meer mee dan dat alleen en dat maakt nu precies waarom ze zo interessant zijn voor mensen die plantaardig willen eten. Je kunt er namelijk kaas en kaassaus van maken. Dat is wat veel veganisten missen, kaas. Het voordeel is dat je veel gezondere ‘kaas’ kunt maken van water, edelgistvlokken en citroen (dat is voor een kaassaus) en dat is de makkelijke versie. Wij zijn bezig om een lekker recept te ontwikkelen, dus als ook van ons komt er binnenkort een recept.

Het grote voordeel is dat je op deze manier alleen maar gezonde ingrediënten toevoegt. Als je niet weet wat edelgistvlokken zijn of waarom ze erg gezond zijn, dat kun je lezen in onze blog die we eerder al over edelgistvlokken schreven.

Conclusie

Een lekkere zoetige noot, rijk aan eiwitten en gezonde vetten.
Bomvol voedingsstoffen, waaronder veel mineralen, B-vitaminen en vitamine E.
Zeer geschikt om door de salade of je gerecht te doen.
Je kunt er ook heerlijke plantaardige ‘kaasjes’ mee maken en plantaardige kaassaus

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This