Print Friendly, PDF & Email

Kayla van der Lint, 22 jaar, heeft een hele mooie gastblog geschreven en bijgehouden met mooie foto’s wat zij eet op een dag.
Ze heeft zelf ook een foodblog: Kind -a- Healthy Life en daar deelt ze heerlijke recepten volgens haar motto:  80% healthy, 20% treats, 100% yummy vegan food”.

Ze eet ik al negen jaar vegetarisch waarvan de laatste twee jaar nu ook volledig veganistisch en daar heeft ze nog geen moment spijt van gehad. Ze schrijft:
Je leert enorm creatief worden in de keuken en wilt zoveel mogelijk uitproberen, het is echt alsof je wordt ondergedompeld in een nieuwe wereld.  Naast koken hou ik ook van sporten. Voordat Corona de hele wereld in zijn greep hield kon je me vier dagen in de week terug vinden in de fitness waar ik met gewichten stond te gooien. Op mijn blog laat ik jullie zien dat krachtsport en een plantaardige levensstijl perfect samen gaan. Naast mijn eetdagboeken toon ik ook deze van mijn vriend. Hij is wielrenner en heeft dus een volledig andere invulling van zijn macro’s dan mij.

In dit artikel neemt Kayla jullie mee hoe je als duursporter whole foods plant-based kunt eten in functie van je trainingen. Zelf eten ze niet helemaal whole foods en ze heeft dus de moeite genomen om zich te verdiepen in de whole food plant-based keuken en er een leuke gastblog over geschreven.

Je kunt Kayla en haar blog Kind -a- Healthy Life volgen op Instagram.

Ontbijt:  Quinoa pap met kaneel appeltjes

Quinoa is een pseudograan en zit vol plantaardige eiwitten, perfect om je dag te starten met een verzadigd gevoel en ideaal voor lange trainingsdagen. Een leuke variant op de klassieke havermoutpap die slechts evenveel tijd in beslag neemt.

Dit heb je nodig

40 gr quinoa
250 ml plantaardige melk
1 appel
Kaneel
RAW cacaonibs
100% Pindakaas

Zo maak je het

Spoel de quinoa af en kook daarna in de melk. Snijdt de appel in stukjes en bestrooi met kaneel. Bak erna in de pan tot ze zacht zijn. Wanneer de quinoa alle melk heeft opgenomen doe je de pap in een kommetje. Werk af met de stukjes appel, een beetje cacaonibs en een lepel pindakaas. Smakelijk!

Snack

 

Het moet niet altijd ingewikkeld zijn. Soms is het zo simpel als een beetje plantaardige kwark met banaan en pindakaas, 100% pindakaas, wat anders.

Lunch: Volkoren wrap met groenten en sojabrokken

Voor de lunch moet het bij ons snel gaan maar wel altijd lekker natuurlijk. Deze wrap heb je in no time in elkaar geflansd en is super gezond. Als vleesvervanger ging ik hier voor sojabrokken, de naam is niet echt sexy maar het is echt wel het proberen waard!

Dit heb je nodig

1 volkoren wrap
1 rode paprika
1 blik tomatenpuree
Kerstomaten
Hummus
Handjevol spinazie
100 gram champignons
100 gram sojabrokken
Ketjap*
Sriracha*
Peper en zout
Paprikakruiden
Teentje knoflook
Ui

*sriracha en ketjap zijn in de winkel vaak niet whole food plant-based, maar je kunt het wel zelf evt. maken.

Zo maak je het

Week de sojabrokken in een kommetje met water ( dit doe je best een dag op voorhand). Knijp het opgenomen vocht eruit en marineer ze met de ketjap en sriracha ( dit doe je best minsten een halfuur op voorhand).

Fruit de ui met het teentje knoflook. Snijd de paprika in stukjes, alsook de champignons. Doe deze bij de ui. Wanneer ze een beetje zacht zijn voeg je ook de spinazie toe. Als deze geslonken is doe je er de tomatenpuree bij. Voeg tot slot de kerstomaten toe en kruid het geheel af.

Besmeer de wrap met hummus en doe de vulling erbij. Vouw de wrap dicht; dit doe je door eerst de onderkant naar binnen te vouwen en dan om de beurt de zijkant naar binnen te vouwen. Bak de gevulde wrap nog even in een pan.

Geniet van deze makkelijke maar heerlijke lunch!

Dinner: buddha bowl met tahin dressing

De persoon die de buddha bowl heeft uitgevonden mogen ze van mij een standbeeld geven. Want hoe geweldig is dit? Perfect om je koelkast leeg te maken, om je creativiteit kwijt te kunnen en een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Deze keer ging ik voor een goed gevulde bowl met tofu, afgewerkt met tahindressing.

Dit heb je nodig

40 gram bruine rijst
Halve avocado
1 wortel
Kerstomaten
60 gram broccoli
100 gram tofu
Rode paprika
80 gram zoete aardappel
Rucola
Zonnebloempitten
2 el Granaatappelmelasse
2 el harissa
3 el tahine
Sap van een halve citroen
Sap van een hele sinaasappel
1 teentje knoflook
Stukje gember
Peper en zout

Zo maak je het

Droog de tofu door er een zwaar gewicht op te leggen. Snijd daarna in stukjes en marineer met de granaatappelmelasse en harissa. Kook de rijst zoals aangegeven.Snijd vervolgens alle groenten en leg even aan de kant. In een potje meng je de tahin met het citroen- en sinaasappelsap, een uitgeperst teentje knoflook, en de gember. Bak de tofu in de pan of in 20 minuten op 170 graden in de airfryer. Schik alles in een grote kom en werk af met de tahindressing. Kruid af met peper en zout.

Smakelijk.

Pre-bed: Chocolade chia pudding met blauwe bessen en kokosrasp

Na een drukke dag in de zetel ploffen met een gezond plantaardig dessertje, niets dat beter is. Het liefst met een goede hoeveelheid proteïnen erin zodat je een lekker verzadigd gevoel hebt.  Deze proteïne pudding wordt gemaakt met chia zaadjes, een echte bron van omega 3, de zaadjes zwellen op waardoor je een puddingachtige textuur krijgt. Super gemakkelijk en je kan er eindeloos mee varieren.

Dit heb je nodig

100 ml plantaardige melk
200 gram plantaardige kwark
2 el pure cacaopoeder
3 el chiazaad
Bosbessen
Kokosrasp

Warm de melk op in een pannetje, voeg dan de cacaopoeder toe. Roer goed door zodat het poeder volledig oplost. In een kommetje roer je de melk met de kwark door. Voeg dan het chiazaad toe en roer goed. Zet voor vijf uur weg in de koelkast. Werk af met bosbessen en kokosrasp.

Geniet van je gezond dessertje.

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This