Print Friendly, PDF & Email

Veilig in je Lijf: Een Boek van Deirdre Fay. Wanneer je je onveilig voelt in je lichaam, heeft dat een enorme impact op je leven. Trauma kan ervoor zorgen dat je lichaam niet meer als een veilige plek aanvoelt, maar eerder als een chaotische wirwar van nare emoties en gedachten. Het is een plek die je altijd met je meedraagt, wat het extra moeilijk maakt omdat je er niet van kunt ontsnappen.

Zelf heb ik seksueel misbruik meegemaakt, en mijn lichaam voelde lange tijd niet veilig. Ik wilde er vaak van wegrennen, maar dat lukt natuurlijk niet omdat je je lichaam overal mee naartoe neemt. Het boek Veilig in je lijf van Deirdre Fay is daarom zo waardevol voor mij geweest. Het staat vol met praktische oefeningen die je in je eigen tempo kunt doorlopen. Dit maakt het boek onderscheidend van andere boeken, omdat het gericht is op toepassing in je dagelijkse leven.

Vaardigheden voor veilige belichaming:

Deirdre Fay heeft veel ervaring met traumaverwerking, wat duidelijk naar voren komt in haar ongedwongen en zachte schrijfstijl. Veilig in je lijf richt zich op de volgende vaardigheden:

Je verbinden

Verbinden lijkt simpel, maar met een traumatisch verleden is dat vaak niet het geval. Deze vaardigheid gaat over het verbinden met jezelf, de buitenwereld en anderen.

Meditatie en mindfulness

Deze vaardigheid leert je om meer aanwezig te zijn in je lijf en geest. De schrijfster is hierin mild, omdat het overweldigend kan zijn als dit nieuw voor je is.

Innerlijke informatiestroom

Het doel is om te vertragen en te leren herkennen en onderscheiden van gedachten, gevoelens en sensaties. Dit helpt je beter om te gaan met triggers.

Feiten van gevoelens scheiden

Deze vaardigheid bouwt voort op de innerlijke informatiestroom en helpt je aarden in het hier-en-nu.

Parallelle levens onderkennen

Dit gaat over het gezonde volwassen/wijze deel en het getraumatiseerde deel van jezelf. Het helpt je triggers te begrijpen en op te lossen.

Met delen werken

Hierin leer je meer communicatie en structuur te brengen in de verschillende delen van jezelf. Dit leidt tot meer rust en een stabielere emotionele basis.

Nieuwe paden banen

Het integreren van de verschillende vaardigheden is belangrijk. Deze vaardigheid helpt je te ontdekken naar welk leven je werkelijk verlangt, zodat je los kunt komen van pijnlijke ervaringen uit het verleden.

Vertellen en opnieuw vertellen

Om nieuwe gedachtenpatronen te ontwikkelen, moet je andere keuzepunten creëren. Deze vaardigheid helpt je daarbij, zodat er nieuwe overtuigingen ontstaan die aansluiten bij je nieuwe doelen.

Je oudere, wijzere zelf als gids gebruiken

Deze vaardigheid gaat over het aanspreken van je eigen innerlijke wijsheid, die we allemaal bezitten. Dit helpt je liefdevol door het traumaherstel heen.

Mijn persoonlijke mening over het boek

Het boek is praktisch en toegankelijk geschreven. Voor mij persoonlijk heeft het veel toegevoegd aan mijn herstel, vooral door de vele oefeningen en de aandacht voor het omgaan met triggers.

Klinkt dit als een boek voor jou? Je kunt het via onderstaande link bestellen. Het is een affiliate link waarmee Vitakracht een kleine commissie ontvangt, zonder extra kosten voor jou. Het boek kost overal hetzelfde vanwege de vaste boekenprijs die bij wet is geregeld.

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This