Print Friendly, PDF & Email

Gezondheidsvoordelen van saffraan denk je nu misschien? Saffraan, ken je waarschijnlijk van die dunne draadjes die je door je eten kunt doen. Wist je dat ze ook als supplement verkrijgbaar zijn? Ze hebben krachtige eigenschappen. Ik kreeg zelf de tip van een psycholoog die ook werkt als orthomoleculair therapeut en moet zeggen dat het inderdaad voor mij heeft gewerkt. Daarom vertel ik je er ook graag meer over.

Wat is saffraan?

Saffraan komt uit de bloem van Crocus sativus, ook wel de saffraankrokus genoemd. Het lijken op dunne draadjes, het werd voor het eerst geteeld in Griekenland. Het meest en beste saffraan komt tegenwoordig uit Iran. Hier kan de crocus sativus het beste groeien. Het is een krachtige smaakmaker in eten en ook als supplement heeft het krachtige gezondheidseigenschappen.

Welke gezondheidsvoordelen heeft saffraan?

Saffraan zit vol plantenstoffen die je kunt vergelijken qua werking met antioxidanten. Antioxidanten helpen onze cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Verder kan saffraan helpen om de stemming te verbeteren. Het wordt ook wel het ‘zonneschijnspecerij’ genoemd.

Saffraan wordt onder meer ingezet bij:

  • Depressie
  • Angst en stress
  • Menstruatieproblemen zoals PMS
  • Geheugenproblemen
  • Slaapproblemen

Het voordeel van saffraan is dat er geen contra indicaties bekend zijn met medicatie. Alleen bij zwangerschap en borstvoeding is het goed om dit niet te nemen, dat komt omdat er geen onderzoek is gedaan naar de effecten. Wanneer je overgevoelig bent voor saffraan spreekt het ook voor zich om dit niet te nemen.

Let op: zelf experimenteren kan natuurlijk, maar heb je serieuze klachten dan raden we aan om langs je huisarts of orthomoleculair arts te gaan. Zij kunnen jou op maat adviseren in wat voor jouw situatie kloppend is. 20 tot 200 mg per dag wordt als veilig beschouwd, overdrijf het gebruik niet.

Er zijn vele supplementen te verkrijgen, veelal als complex in combinatie met andere stoffen. Vitals heeft een 100% pure en biologische vorm, goed voor 2 maanden gebruik. Bestel je het via onderstaande link? Dan help je ons ook een beetje, omdat we een kleine commissie ontvangen. Kost jou niet meer, win win dus.

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This