Over
Peter & Trientje

Wat leuk dat je op onze website bent! Wij zijn Peter & Trientje. We zijn getrouwd en hebben 2 kinderen. Met onze website willen we een platform bieden waar je kunt lezen over gezondheid op het gebied van psyche, ons lichaam, voeding én zingeving.

We zetten ons in om alles makkelijk en toegankelijk te maken voor iedereen die zich echt wil inzetten voor zijn of haar gezondheid. 

Heb je lijf lief, zorg er heel goed voor!

Waarin wij geloven

Wij geloven erin dat gezondheid over meer gaat dan alleen voeding in de vorm van eten. Het gaat ook over de kwaliteit van je gedachten, van je activiteiten, van je werk, welke keuzes je maakt in de informatie die je tot je neemt én ook zeker over discipline én de actie die je uiteindelijk neemt. Want je kunt heel veel kennis hebben, maar als je er niets mee doet is alsnog heel nutteloos.

Het is belangrijk om te kijken naar de lessen die het leven je brengt, daar zit groei.

Trientje

Trientje Blenkers-Klein
Diëtiste in opleiding. Ervaringsdeskundige. Vegetariër. 38. Moeder van Jip & Demi. Getrouwd met Peter. Drents plattelandsmeisje dat naar de randstad ging.

“Keuzes maken, maakt ruimte voor een nieuw begin”

Nadat ik kampte met bekkeninstabiliteit en daarin compleet vastliep in de medische wereld ben ik verder gaan kijken, wat wil de klacht mij vertellen? Dat was het begin van een enorme reis met zeer diepe zwarte dalen omdat er onverwerkt vroegkinderlijk trauma onder bleek te zitten.

Het was ook een start van een nieuw begin. Mijn eigen herstel van (complex) PTSS gebruik ik als inspiratiebron, omdat het me bij de essentie van het leven brengt.

Ons lichaam is ons huis, een huis waar we de rest van ons leven in wonen. Dat huis is zowel ons lichaam als ons brein en op beiden kunnen we een grote invloed uitoefenen. Voeding is daarbij een heel krachtig middel, maar zeker niet alleen. Het is een total package van voeding in de vorm van eten, maar ook je gedachten, wat je tot je neemt aan informatie en meer.

Ik duik regelmatig de wetenschap in op zoek naar fijne weetjes, maar kijk ook holistisch naar ons als mens en de wereld. De wetenschap is in beweging én uiteindelijk gaat het erom wat voor jou werkt.

Chef kok Peter Blenkers

Peter Blenkers
Chef-kok. Keukentijger. Vegetariër. 43. Vader van Jip & Demi. Getrouwd met Trientje. Bourgondische Limburger die op zoek ging naar gezondheid en zingeving.

“Door met meer liefde de wereld te betreden maak je de wereld een stukje mooier”

Tot mijn 40ste was ik vaak stijf en stram, totdat ik me ging bezig houden met gezondheid. Als kok was ik gewend om alles lekker te maken met ongezonde ingredienten.

Met Vitakracht laat ik je zien dat je met pure ingredienten hele mooie en lekkere recepten kunt maken.

Plantaardig eten heeft me veel gebracht, waaronder veel energie en ik heb ook de stap richting veganisme gezet om een duurzame wereld door te kunnen geven. Toch is het niet dat ik me 100% veganist kan noemen omdat ik soms ook vegetarische keuzes maak. 

Ik haal kracht en energie uit het begeleiden van mensen die vanwege overtuiging, allergie of dieet niet meer alles kunnen eten en daarin een weg zoeken. Zodat eten voor iedereen een feestje kan blijven.

 

Pin It on Pinterest