Print Friendly, PDF & Email

Zoek je inspiratie voor een gezonde vegan ontbijtjes? Hier hebben we 5 top ontbijtrecepten voor je. Een goed ontbijt is hét begin van de dag, je geeft je lichaam de benodigde energie en voedingsstoffen. We zijn een voorstander van lekker wat fruit bij het ontbijt, want fruit levert glucose en dat is eigenlijk de brandstof voor je lijf.

De ontbijtjes zijn van super makkelijk tot wat uitgebreider, net wat past bij jouw dag. De ontbijtjes hebben 1 ding met elkaar gemeen en dat is dat ze allemaal super gezond zijn. Dus kies er een die bij je past én begin de dag goed met een van deze gezonde vegan ontbijtjes!

Kiwi Quinoa Ontbijt

Dit is een echte powerstart van de dag, bomvol vitamine C én daarnaast bevat het lekker wat eiwitten en ijzer. Je bent langere tijd verzadigd én start de dag vol energie met de nodige voedingsstoffen.

Kiwi Quinoa Ontbijt

Snelle vegan mugcake

Super makkelijk om te maken én lekker met fruit. Dit ontbijtje is echt ideaal als je weinig tijd hebt of gewoon snel je ontbijt wilt nuttigen.

Snelle vegan mugcake (glutenvrij)

Healthy Vegan boekweitpap met cacao (glutenvrij)

Wil je een keer wat anders dan havermoutpap? Boekweit is echt super gezond én met de cacao is dit ook een heerlijke gezonde pap voor de chocoladeliefhebber.

Healthy Vegan boekweitpap met cacao (glutenvrij)

Granola ontbijtmuffins (glutenvrij)

Deze granola ontbijtmuffins zijn super makkelijk, want je kunt ze voorbereiden. Luchdicht bewaren en je hebt een heel makkelijk én voedzaam ontbijtje als je weinig tijd hebt. Heel geschikt ook als ontbijt on the go.

Granola ontbijtmuffins (glutenvrij)

Smoothiebowl met granaatappelpitjes

Smoothiebowls zijn een goed begin van de dag. Je hebt lekker wat te kauwen én krijgt een hoop fruit binnen, wat goed is voor een start vol energie. Je kunt natuurlijk variëren met verschillende soorten fruit. Fruit wat écht in het seizoen is, is vaak het meest vol van smaak.

Smoothiebowl met granaatappelpitjes

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This