Print Friendly, PDF & Email

Zelf amandelmelk maken
Amandelmelk kun je heel makkelijk zelf maken, je hebt alleen amandelen en water nodig. Een echte DIY amandelmelk en makkelijker wordt het niet.
Echt melk is het natuurlijk niet, maar voor het gemak noemen we het wel zo. Het is niet zo dat je dit zelf wilt maken om goedkoper uit te zijn, want amandelen zijn best aan de prijs. Het voordeel is dat je geen onnodige toevoegingen hebt, gewoon puur amandelmelk. De pulp die overblijft zijn de vezels en die kun je bijvoorbeeld gebruiken als toevoeging in de havermoutpap.

Amandelen zijn rijk aan eiwit,calcium, ijzer, vitamine E en bevat ook een lekkere hoeveelheid selenium en zink.

De melk kun je drinken, maar natuurlijk ook gebruiken in verschillende gerechten, zoals bijvoorbeeld deze heerlijke mugcake!

 

Aantal: 750 ml Bereidingstijd: 5 minuten Voorbereidingstijd: minimaal 4 uur

Dit heb je nodig 

150 gram amandelen
750 ml koud water

Tip: wil je een beetje een zoete smaak? Gebruik dan wat verse vanille uit een vanillestokje.
Tip: met een schepje cacao en een gepureerde dadel ook heel lekker als chocolademelk

Zo maak je de amandelmelk

  1. Week de amandelen minimaal 4 uur in koud water, het beste laat je ze een nacht weken
  2. Giet dan het water weg en spoel de amandelen even af
  3. Doe de amandelen samen met 500 ml koud water in een blender of mengbeker en pureer het geheel
  4. Zeef het dan eerst door het door een fijne zeef te laten gaan én vervolgens door een doek, een kaasdoek is het meest geschikt, als je die niet hebt dan kun je ook een schone theedoek of hydrofiele doek gebruiken. Dan is je amandelmelk klaar!
  5. Je kunt de pulp nog een keer in de blender of mengbeker doen met 250 ml koud water en pureren. Daarna herhaal je het zeven door een fijne zeef en een (kaas)doek. Zo heb je in totaal 750 ml amandelmelk.

 

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This