Print Friendly, PDF & Email

Het aspergeseizoen is aangebroken én als geboren Limburger groeide ik, Peter, op met asperges. Voor ons Healthy Vegan Magazine maakte ik al een heerlijke aspergessoep én vanavond geef ik een kookworkshop helemaal over asperges, want als zoiets lekkers ook nog vegan én gezond blijkt te zijn, dan moet je het optimaal benutten. Voor jullie maakte ik dan ook met liefde dit gerecht.

Heb jij ook een grote liefde voor asperges? Je kunt vanavond nog bij de kookworkshop aanwezig zijn waar ik de traditionele manier van bereiden o.a. uitleg, maar nog veel meer mooie tips geef, door lid te worden van de Healthy Vegan Academy. We hebben nu ook mogelijkheden voor een kwartaal én €5,00 korting t/m a.s. zondag. Klik hier voor alle informatie, want je krijgt natuurlijk nog veel meer dan alleen de kookworkshop. Klik hier voor alle informatie.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

6 asperges
300 gram aardappelen, in stukken gesneden
200 gram portobello en shiitake, fijn gesneden
100 gram doperwten voor garnering
300 gram doperwten voor crème
2 gesnipperde uien
Oregano én nootmuskaat
Zeekraalzilt (of zout) én peper

Zo maak je het

Schil de asperges en kook de asperges in ongeveer 5 á 10 minuten beetgaar
Kook de aardappelen met schil beetgaar en voeg vlak voordat ze beetgaar zijn de 300 gram doperwten toe en kook het nog even kort door zodat de aardappelen helemaal gaar zijn en de doperwten ook.
Giet het water af, vang het vocht op en stamp het met een stamper fijn en duw het vervolgens door een bolzeef. Heb je deze niet, dan kun je het ook met een staafmixer pureren. Voeg nu vocht toe totdat je een mooie crème krijgt en breng het op smaak met oregano en nootmuskaat
Pak een bakpan en doe hierin een klein laagje water, voeg de gesnipperde ui toe en laat dit 2 minuten garen, voeg dan de portobello en shiitake toe, samen met de 100 gram doperwten en laat het nog 2 tot 3 minuten garen. Het is lekker als de doperwten nog een bite hebben. Breng het op smaak met zeekraal zilt én peper. Snij de asperges in stukken en serveer het geheel op een bord en eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This