Print Friendly, PDF & Email

Focaccia Muffins, ze zijn zo ontzettend lekker en vooral ook heel makkelijk te maken. Hartige muffins vol smaak. Als je ons langer volgt, denk je misschien; olie in een recept? Ja, we willen een breed publiek bereiken en gaan dus niet langer 100% voor whole food plant-based, tegelijkertijd wel voor zo min mogelijk toevoegingen. Mooie, lekkere recepten met zo min mogelijk toevoegingen.

Deze focaccia muffins zijn heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen, precies zoals een focaccia moet zijn. Je kunt knoflook en olijven aan het deeg toevoegen, dat geeft echt een heerlijke smaak en verrijkt de muffins. Er gewoon lekker doorheen kneden. Lekker voor bij een high tea (je kunt ook een half recept maken en er dan mini muffins van maken) of gewoon voor bij de brunch of lunch.

Dit heb je nodig (voor +- 12 stuks)

200 ml lauwwarm water
1 zakje gist
½ teentje knoflook
400 gram bloem
1 theelepel zeezout
20 ml olijfolie + scheutje door het deeg
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
1 eetlepel gedroogde oregano

Toevoegen
Olijven en knoflook (optioneel)

Oven
230 graden

Zo maak je deze focaccia muffins

Meng de bloem en gist met lauwwarm water en zout. Kneed het tot een mooi glad en stevig deeg. Goed kneden duurt wel een minuut of 5. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en kneed dit er dan ook door. Wil je knoflook en olijven toevoegen? Kneed dit er dan nu door. Zet het vervolgens een half uur op een warme plek. Maak een marinade van olijfolie, rozemarijn en oregano. Deeg kneden en in 12 gelijke delen snijden. Doe het in een muffinvormen, besmeer het met de marinade en zet het voor 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Wil je meer bakken? Kijk eens op deze pagina!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This