Print Friendly, PDF & Email

Bij bloemkool denk je misschien niet aan brood, toch zijn deze bloemkool broodjes echt meer dan het maken waard. Ze zijn echt heerlijk van smaak en je kunt het lekker naar je eigen smaken brengen omdat je kunt variëren met verschillende kruiden en specerijen.

Bloemkool is super gezond en zit boordevol voedingsstoffen. De broodjes zijn lekker stevig, maar luchtig. Dit komt mede door de psylliumvezel en de johannesbroodpitmeel.

De broodjes zijn heerlijk bij de lunch, ook heel lekker voor bij een heerlijke soep. Mocht je nog inspiratie zoeken voor lekkere soeprecepten check dan zeker onze soep pagina. 

Aantal: 6 kleine lunchbroodjes Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 15-20 minuten

Dit heb je nodig

250 gram bloemkoolrijst of couscous
80 gram havermeel
20 gram boekweitmeel
1/2 eetlepel psylliumvezel
1/2 eetlepel johannesbroodpitmeel
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel chiazaad
4 eetlepels water
1/2 teentje knoflook
1 theelepel bakpoeder
Zeekraalzilt en peper naar smaak
1/2 theelepel nootmuskaat
Kruiden en specerijen naar eigen wens, ik gebruikte:
1 theelepel komijn
1/2 theelepel tijm

Zo maak je deze heerlijke bloemkool broodjes

  1. Pureer de bloemkool met een staafmixer fijn
  2. Doe de meelsoorten, psylliumvezel, johannesbroodpitmeel en bakpoeder in een mengkom.
  3. Doe de chiazaad, zonnebloempitten en water in een mengbeker en pureer dit fijn. Laat het even 5 minuten staan.
  4. Voeg de knoflook, kruiden en specerijen toe aan de meelsoorten
  5. Meng het chiazaadpapje door de bloemkool en meng dit door het meel en kneed dit kort tot een soepel deeg dat nog net een heel klein beetje plakt.
  6. Maak er mooie bolletjes van en laat ze nog 5 minuten staan.
  7. Zet ze nu in de oven van 175 graden voor 15 a 20 minuten. Ze zijn gaar als je ze makkelijk van het bakpapier kan halen.

Eet smakelijk!

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This