Print Friendly, PDF & Email

We hebben weer een lekkere salade voor je klaar staan, dit is écht een lekkere salade voor het voorjaar en de zomer. Lekkere frisse smaken én vol gezondheid.De smaak van venkel is wat anijsachtig, licht zoet en een beetje pittig. De smaak is wat steviger als je het rauw gebruikt, dat maakt deze salade ook bijzonder. Door het te raspen krijgt het een wat zachtere smaak.Venkel bevat lekker wat calcium en ijzer, daarnaast bevat het per 100 gram rauwe venkel 5 mg vitamine C. Al met al is het een heerlijke salade vol gezonde eigenschappen en een heerlijke smaak.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

100 gram boekweitkorrels
1 venkel
5 gedroogde abrikozen
4 eetlepels kikkererwten
1 sinaasappel, voor sap en vruchtvlees
Sap van een kwart citroen
1 theelepel kardemompoeder
1 theelepel dille

Zo maak je de boekweit-venkelsalade

Kook de boekweitkorrels volgens de verpakking
Snij de venkel fijn, je kunt het ook grof raspen, dat geeft een leuke tint aan je salade en een lekkere smaak,
Snij de abrikozen fijn en de sinaasappel in stukjes en meng alle ingrediënten inclusief het sap van de sinaasappel en citroen, de kardemompoeder en dille. Laat het even staan zodat de smaken even de tijd krijgen om door te trekken.

Serveer het dan in een kom of bord.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This