Print Friendly, PDF & Email

Boekweitpap met wortel en dadel. Hartig met een tikketlje zoet én bomvol voedingsstoffen. Het is een recept uit ons low-budget vegan e-kookboek én je maakt dit ontbijtje voor €1,19. We schreven afgelopen week uitgebreid over de gezondheid van vijgen, dus mocht je denken ik doe er liever een gedroogde vijg in, in plaats van dadel; ook helemaal prima natuurlijk!

Pompoenpitten zitten boordevol voedingsstoffen, zo bevatten ze lekker wat magnesium, zink, ijzer en is het lekkere bron van eiwitten. Boekweit is ook een heel gezonde (pseudo)graan. Het is glutenvrij én bevat veel voedingsstoffen, maar boekweit bevat ook de stofjes D-chiro-inositol, rutine en quercetine. Dit zijn stofjes die werken als anitoxidanten én volgens onderzoek ook een gunstig effect hebben op ontstekingen, diabetes en het cholesterolgehalte.

Oftewel: een powerstart van de dag!

Dit heb je nodig

200 ml plantaardige melk
1 eetlepel geraspte wortel
50 gram boekweit
1 eetlepel pompoenpitten
1 dadel

Zo maak je deze boekweitpap met wortel en dadel

Breng de plantaardige melk aan de kook en doe er de boekweit bij. Laat het goed koken, zodat de boekweit gaar is en er een echte pap ontstaat.

Garneer het met de geraspte wortel, pompoenpitten en dadel.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p. boekweitpap

Kcal 304 Eiwit 9,7 gram Koolhydraten 40,6 gram
Vet 10,4 gram Vezels 5,5 gram Calcium 256 mg
Magnesium 130 mg IJzer 2,4 mg Fosfor 380 mg

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This