Print Friendly, PDF & Email

Deze boerenkool avocado smoothie is een zeer voedzaam en gezond ontbijt. Eigenlijk zitten alle ingredienten bomvol voedingsstoffen. Boerenkool is een ware superfood wat dat betreft, het is onder meer rijk aan calcium en ijzer. Walnoten zijn een goede bron van omega 3, belangrijk voor een goede (hersen)gezondheid. Dadels zijn ook super gezond en je darmen worden er heel blij van, maar ook de banaan bevat een hoop gezondheid.

Zo start je in de ochtend dus al direct met een hoop gezondheid en dat geeft de nodige energie voor de rest van de dag. Je kunt er ook nog wat extra walnoten over strooien, zo heb je nog een lekkere bite, ook kun je er voor kiezen meer banaan te gebruiken en deze dan in plakjes te snijden. Zo krijg je meer een smoothiebowl en voor je spijsvertering is het goed om te kauwen. Je kunt het uiteindelijk helemaal maken zoals jezelf wilt.

De smoothie is lekker smeuïg door de banaan en de avocado. De dadel maakt hem een tikkeltje zoeter. De yoghurt zorgt voor het frisse in de smoothie, kortom een heerlijke start van de dag.

Dit heb je nodig voor 1 smoothie


2 handjes verse boerenkool (ingevroren)
1/2 avocado
1/2  rijpe banaan
2 dadels (zonder pit)
1 eetlepel walnoten
2 eetlepels plantaardige yoghurt
125 ml water

Zo maak je de boerenkool avocado smoothie

Doe alle ingredienten in de mengbeker behalve de boerenkool en walnoten. Pureer dit tot een fijne massa. Voeg als laatste de walnoten en boerenkool toe en pureer dit kort mee tot er een mooie stevige smoothie ontstaat die nog wel een structuur heeft. Giet het in een glas of bowl en eet deze met een lepel.

Eet smakelijk!

Wil jij super gezond eten met heerlijke recepten? Klik dan hier voor ons e-kookboek “eet jezelf gezond & gelukkig”

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This