Print Friendly, PDF & Email

De herfst en winter is wel echt het seizoen van kool en kool in het algemeen is al heel gezond en rode kool is zeker een heel gezonde variant. Zo zit rode kool bomvol vitamine C en het bevat een lekkere dosis calcium, kalium en vitamine K. Tahin, ook wel sesampasta, is erg eiwit- en vezelrijk én is daarnaast zeer rijk aan ijzer, calcium, selenium en zink.

Deze salade bevat eigenlijk alleen maar gezondheid en is erg smakelijk! Daarnaast ziet het er leuk uit op je tafel.
Een leuke en lekkere side-dish. Je kunt het ook verrijken met noten en gedroogd fruit, dan krijg je meer een maaltijdsalade. De dressing is natuurlijk ook helemaal gezond en het ziet er misschien uit als een bijzondere combinatie, maar de smaak is echt heerlijk!
De rucola die je ziet is meer voor de foto, maar het maakt je salade natuurlijk nog veel gezonder en het verrijkt het met lekker wat calcium!

Dit heb je nodig

400 gram rode kool
1 banaan
1 appel
1 theelepel tahinpasta
2 eetlepels appelciderazijn (of andere azijn, let op: wel vegan)
4 eetlepels water

Zo maak je de rode kool salade

Snij de rode kool flinterdun in reepjes en snij er een halve appel in dunne reepjes door.
De dressing door 1 banaan, een halve appel, de tahin, appelciderazijn en water te staven met en staafmixer.
Meng dit met de rode kool en appel en laat het vervolgens een uurtje staan zodat de smaken lekker door kunnen trekken.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This