Print Friendly, PDF & Email

Meatloaf is een gehaktbrood, gehakt is nu net niet wat deze healthy versie bevat, maar het is wel een heerlijke no-meatloaf geworden. We gebruikten echte gehaktkruiden, hierin zit wel zout. Wil je zoutloos eten dan kun je, je eigen combinatie natuurlijk samenstellen.

Linzen zijn een goede bron van eiwitten, per 100 gram linzen bevat het 21 gram eiwitten. Dat niet alleen: ze zijn ook enorm vezelrijk, bevatten verschillende B-vitaminen en daarnaast kalium, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en zink. Belangrijke voedingstoffen die je met deze heerlijke no meatloaf met gemak binnenkrijgt.

Je kunt een lekkere plak eten bij de avondmaaltijd, als lunch of onderweg. Het is super makkelijk mee te nemen en doordat iedere hap is mega voedzaam en vullend.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

240 gram groene linzen (ongekookt gewogen)
100 gram rode linzen (ongekookt gewogen)
40 gram wortel (geschild, grof geraspt)
40 gram courgette (grof geraspt)
2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
40 gram prei (in fijne ringetjes gesneden)
4 volle eetlepels havervlokken
2 eetlepels tomatenpuree
2 dadels (fijn gehakt)
1 eetlepel gehaktkruiden

Zo maak je deze vegan no meatloaf

Kook de groene linzen in ongeveer 15 minuten beetgaar en laat ze op een zeef goed uitlekken en afkoelen. Spoel de rode linzen af onder koud water en zet ze net onder water en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar (het vocht is dan grotendeels opgenomen en verdampt). Giet het af als er nog vocht op zit.

Giet de rode linzen in een mengbeker. Doe een laagje water in de pan en voeg de knoflook, wortel, courgette en prei toe. Kook dit voor 2 minuten, voeg nu de tomatenpuree en de dadels toe. Gaar dit nog een minuutje door en giet het overtollige vocht af.

Doe bij de rode linzen de gehaktkruiden en pureer dit tot een gladde massa. Doe de uitgelekte groene linzen in een mengkom en voeg het groente mengsel toe. Giet het rode linzen papje erdoor. Maal de havervlokken grof en schep deze er ook doorheen.

Meng alles grondig en schep het in een met bakpapier beklede cakevorm. Druk het goed aan en strijk de bovenkant glad. Zet het in een voorverwarmde oven van 200 °C voor ongeveer 50 minuten (check wel na 45 minuten even Of de kleur aan de bovenkant niet te donker wordt)
Haal het uit de oven en laat het in de vorm afkoelen. Verwijder voorzichtig het bakpapier en laat het verder afkoelen (als het helemaal is afgekoeld wordt hij goed stevig. Als hij nog warm is, het nog zacht)

Eet smakelijk!

Wil jij wekelijks een vitale nieuwsbrief in je mailbox, gratis? Laat via deze link je naam en e-mailadres achter en iedere vrijdag zullen we zorgen voor nieuws waar je iets aan hebt, inclusief een lekker recept.

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This