Print Friendly, PDF & Email

Deze fluffy chocolade pannenkoeken zijn echt heerlijk zacht én bevatten allemaal hele gezonde voedingstoffen. Je kunt ze als ontbijt gebruiken, maar zeker ook als lunch. Ze zijn heel goed voedend.

De kersensaus geeft een lekkere lichtzoete smaak aan de pannenkoekjes én optioneel kun je RAW cacaonibs erop doen. Is super lekker en daarnaast eiwitrijk en ontzettend vezelrijk.

Dit heb je nodig (voor 4 stuks)

80 gram volkoren havermeel
40 gram volkoren rijstmeel
150 ml plantaardige melk (ongezoet)
2,5 eetlepel plantaardige yoghurt (ongezoet)
2 eetlepels cacao
1,5 theelepel bakpoeder
0,5 theelepel bakingsoda
1 theelepel vanille-extract
1/4 citroen, voor sap

Optioneel: 1 eetlepel RAW cacaonibs

Voor de kersensaus
1 flinke hand kersen (vers of diepvries)
1 dadel

Zo maak je de pancakes en kersensaus

Meng de havermeel met de rijstmeel en de bakpoeder
Schep er de plantaardige yoghurt doorheen, meng dit goed en doe er dan de plantaardige melk erbij.
Schep er dan de bakingsoda bij én de cacao samen met het vanille-extract. Meng dit zorgvuldig door elkaar en doe er de citroensap bij. Het is een wat dik beslag (geen dun pannenkoekenbeslag), dit maakt ze lekker fluffy.
Bak de pannenkoeken aan beide kanten gaar.

De kersensaus
Pureer de kersen samen met de dadel tot een lekkere dikke saus
Smeer dit lekker op je pannenkoek en strooi er optioneel nog wat RAW cacaonibs over.

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This