Print Friendly, PDF & Email

Veel mensen vinden het ontbijt lastig, want wat moet ik nu weer maken? Wij zijn voorstander van variatie, want juist door variatie krijg je voldoende voedingsstoffen binnen. Veel mensen zijn tóch bang voor tekorten als ze plantaardig eten en dat is echt niet nodig, want plantaardige voeding heeft je juist heel veel te bieden én ook veel niet. Zo krijg je niet snel teveel verzadigd vet binnen als je onbewerkt plantaardig eet, maar juist wel heel veel gezonde stofjes. Voorwaarde is wel écht dat je gevarieerd eet, want te eenzijdig eten zorgt ervoor dat je bepaalde voedingsstoffen niet binnenkrijgt.

Onze Healthy Vegan Academy voorziet je in veelzijdigheid qua recepten! Wist je dat we nu ook een maandlidmaatschap bieden? Handig voor als je een powerstart wilt maken met gezond plantaardig eten! Klik hier als je er meer over wilt weten!

Deze granola ontbijtmuffins zijn écht een feestje en tegelijkertijd ontzettend voedzaam! Enjoy!

Dit heb je nodig (voor 6 stuks)

40 gram cashewnoten
2 eetlepels zonnebloempitten
100 gram havermout
150 gram havermeel
150 ml ongezoete amandeldrink (of andere plantaardige drink zonder olie)
1 banaan
6 stuks gedroogde abrikoos, in kleine stukjes gesneden.
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels kaneel
1 theelepel vanille extract
1 theelepel chiazaad gemengd met 3 eetlepels water
Optioneel: lekker met onze chocoladepasta als topping

Zo maak je het

Hak de cashewnoten in grove stukken en doe het samen met de zonnebloempitten en havermout in een bakpan zonder olie of bak het bruin in de oven.
Pureer de banaan met een staafmixer.
Doe de havermeel, samen met de kaneel, vanille extract, amandeldrink, bakpoeder, banaan en de zojuist gemaakt granola (houdt 2 eetlepels apart om straks over je muffins te strooien) Meng dit goed door elkaar.
Doe er dan het chiazaadmengsel bij en schep dit er goed door samen met de stukjes gedroogde abrikoos.
Schep het dan in de muffinvorm en strooi er nog een beetje granola op die je apart hebt gehouden.
Zet het in de oven voor 20 minuten op 175 graden en klaar!

Eet smakelijk

TIP!
Het lekkerst zijn ze als ze vers uit de oven komen!
Wil je ze bewaren? Doe dat in een luchtdichte bewaardoos én warm ze even voor 30 seconden op in de magnetron. Ze zijn dan wel wat taaier, maar nog steeds heel smaakvol!

O…ja is glutenvrij belangrijk voor je, kies dan wel een glutenvrij gecertificeerde variant van de havermeel en havermout!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This