Print Friendly, PDF & Email

Deze repen zijn lekker zacht doordat ze een cakestructuur hebben! De smaakcombinaties zijn heel lekker en het heeft een natuurlijke zoeting.

Het sap van de citroen is nodig voor een goede werking van de bakingsoda. Agar Agar is een soort plantaardige gelatine en zorgt dat de mango wat gebonden wordt zodat het een lekkere topping is voor de reep. We schreven over Agar al eens een uitgebreide blog Agar agar, wat is het en wat kun je ermee?.

Wat betreft de mango je kunt zowel vers als diepvries gebruiken. Al met al is het een heerlijke reep met frisse smaken en niet heel moeilijk om te maken!

Aantal: 14 stuks Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 20 minuten

Dit heb je nodig

150 gram havermout
100 gram havermeel
350 ml water
6 dadels, zonder pit
1 rijpe banaan
25 gram kokosrasp
1 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel bakingsoda
sap van een halve citroen

Voor de mangotopping
150 gram mango
1 theelepel agar agar
100 ml water

Zo maak je de havermout kokosrepen

1. Meng de havermout en havermeel in een kom.
2. Pureer de dadels fijn, evenals de banaan.
3. Voeg dan het havermengsel samen met het water en de gepureerde banaan en dadels.
4. Voeg dan de kokosrasp toe en schep dit er zorgvuldig doorheen.
6. Voeg als laatste de bakpoeder en bakingsoda toe met sap van een halve citroen.
7. Doe het in een brownievorm en strijk het mooi af, zodat de bovenkant mooi gelijkmatig is (dikte is +- 2 cm)
8. Bak de cake in 20 minuten af op 175 graden.

De Mangotopping

1. Als de cake klaar is maak je de topping door een volle eetlepel mango te pureren met het water.
2. Zet een pannetje op het vuur en breng dit mengsel aan de kook.
3. Als het kookt voeg je de agar agar toe en laat dit even kort meekoken.
4. Pureer de overige mango en voeg hier vervolgens het agar mengsel aan toe.
5. Bestrijk de cake hiermee en bestrooi het met wat kokosrasp. Zet het vervolgens in de koelkast (of als je haast hebt in de diepvriezer)
6. Snij het in mooie repen en klaar!

Eet smakelijk!

Hou jij van bakken? Wil je gezond plantaardig leren bakken zonder toevoegingen als suiker en olie? Check dan hier de whole food plant-based bakgids!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This