Print Friendly, PDF & Email

Een havermout ontbijt is een gezond ontbijt, maar altijd maar havermoutpap is ook zo wat. Dit is dan ook een heerlijke variatie op de gewone havermoutpap. Vol van smaak en vol gezondheid! Een powerstart van de dag. We adviseren wel altijd om meer fruit te eten, dus maak er gerust een heerlijke fruitsalade bij! Fruit zet die motor in de ochtend lekker aan en geeft je echt de benodigde brandstof voor de dag, dus wees er zeker niet te zuinig mee. We schreven eerder al een artikel waarom het zo belangrijk is en waarom fruit écht geen suiker is!

Havermout is eiwitrijk, vezelrijk en bevat lekker wat mineralen waaronder kalium, calcium, ijzer en zink. We schreven eerder al een artikel over waarom zink een aandachtspunt is voor veganisten, net als ijzer en calcium overigens.

Dit havermout ontbijt met peer is echt een feestje om te eten en makkelijk om te maken. Je kunt het snel maken, in de oven zetten, lekker douchen en dan beginnen aan een heerlijk ontbijtje! We horen vaak dat mensen geen tijd hebben, maar geen tijd is echt geen excuus 🙂 en anders kun je het natuurlijk ook maken op een lazy sunday morning!

Aantal: 1-2 personen Bereidingstijd: 3 minuten Oventijd: 20 minuten

Dit heb je nodig

100 gram havermout
200 ml plantaardige melk
1/2 peer
2 eetlepels zonnebloempitten
4 gedroogde pruimen
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder

Zo maak je dit heerlijke havermout ontbijt met peer

Meng de havermout met de plantaardige melk en bakpoeder en laat dit heel even staan.
Snij ondertussen de peer en gedroogde pruimen in kleine stukjes.
Schep het door het havermout mengsel samen met de zonnebloempitten en doe er een half theelepeltje kaneel in.

Zet het 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Als je het uit de oven haalt kun je de andere helft kaneel gebruiken om er overheen te strooien.

Eet smakelijk!

P.s. wil je jouw gezondheid naar een hoger niveau tillen? Check ons boek “boost je gezondheid met plantaardig eten”, nu met extra veel voordeel!

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This