Dit vegan pruimentaartje is super makkelijk om te maken en heerlijk uit de oven, zoo lekker met de koek- en speculaaskruiden.
Die geur is om bij weg te zwijmelen, maar wel alleen als het regen en guur weer is. Midden in de zomer kan ik er toch minder van genieten. Met deze intense regenbuien vonden we het wel tijd om die kruiden weer uit de kast te halen.
Dit taartje is zo gemaakt, dus ook ideaal als je onverwachts visite krijgt. Een half uurtje in de oven en lekker smullen. In de Stories van Instagram en Facebook deelden we al waarom pruimen zo gezond zijn, natuurlijk heb je de meeste gezondheidseigenschappen als je ze gewoon uit het vuistje eet, maar ze zijn ook erg lekker.
Je hoeft geen angst te hebben dat dit taartje niet zoet genoeg is omdat er geen suiker of zoetstof in zit, door de pruimen is het meer dan zoet genoeg! Ben je niet zo van de pruimen? We maakten eerder een bakje die hier op lijkt, maar dan van appel en amandelmeel (link).
Haver is van zichzelf glutenvrij, maar kan besmet zijn met gluten. Kies daarom een glutenvrij gecertificeerde variant als glutenvrij belangrijk voor je is vanwege intolerantie of sensitiviteit.
Dit heb je nodig (voor 2 kleine taartjes)
50 gram havermeel
60 ml havermelk*
7 pruimen, in maantjes gesneden
1/2 rijpe banaan
1 theelepel koek en/of speculaaskruiden
klein handje cashewnoten
3/4 theelepel bakpoeder
*havermelk kun je makkelijk zelf maken door 60 ml water te mengen met 1 eetlepel havermout.
Even pureren met een staafmixer en klaar! Zo heb je ook geen olie in je taartje en het is lekker low-budget!
Zo maak je dit vegan pruimentaartje
Doe de havermeel in een kom en doe hier de bakpoeder bij, voeg de banaan toe en de havermelk.
Staaf dit even met een staafmixer tot een glad beslag en voeg dan de fijngehakte cashewnoten en koekkruiden toe.
Schep dit er ook goed doorheen.
Beleg dan 2 bakjes (die geschikt zijn voor de oven) met de pruimen die je in maantjes hebt gesneden.
Schep hier het beslag wat je net gemaakt hebt op en zorg dat je hele bakje goed belegd is.
Zet de bakjes dan voor 30 minuten in de oven op 175 graden.
Als ze eruit komen, even laten afkoelen.
Eet smakelijk!
Hou jij van bakken? Wil je gezond plantaardig leren bakken zonder toevoegingen als suiker en olie? Check dan hier de whole food plant-based bakgids!
- Wat is PTSS en wat kun je doen? - april 29, 2023
- Bakrecept: focaccia muffins (vegan) - april 16, 2023
- Biotine voor gezond haar - april 7, 2023