We hebben vandaag een heerlijke healthy vegan appel-kaneel muffin voor je gemaakt. Alleen de geur van kaneel maakt het al meer dan de moeite waard moeten we eerlijk bekennen, het geeft zo’n huiselijke geur. Niet voor niets worden er appeltaarten gebakken als mensen een open huis hebben als ze hun huis willen verkopen.
We ontdekten Plenish drink bij de Albert Heijn (niet gesponsord) én zijn enthousiast over de smaak, ideaal om mee te bakken vanwege de lekkere smaak die het afgeeft. Natuurlijk kun je ook een ander soort plantaardig melk gebruiken, amandeldrink is bijvoorbeeld een goed alternatief. Ook heel makkelijk zelf te maken, check dit recept
Houd je van bakken? Dan is het Bakpakket wellicht iets voor jou! We leren je echt de basis van brood bakken en heerlijke bakgerechten voor de feestdagen. Daarbij hebben we een heel waardevol bakgids gemaakt waarin we de basis van whole food plant-based bakken uitleggen inclusief 10 basisrecepten + alles wat je wilt weten om zelf heerlijk te kunnen bakken. Meer weten? Klik dan hier, alleen t/m dinsdag nog met 20% korting!
Aantal: 3 stuks Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25 minuten
Dit heb je nodig
90 gram volkoren havermeel
10 gram volkoren rijstmeel
3/4 grote appel of 1 kleine appel
1 theelepel kaneel
2 volle eetlepels appelmoes (100%)
70 ml plantaardig melk (wij gebruikten hazelnotendrink van Plenish (te koop bij AH))
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel bakingsoda
3/4 eetlepel azijn
1/2 theelepel vanille extract
Zo maak je deze healthy vegan appel-kaneel muffins
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de havermeel met de rijstmeel
- Snij de appel in blokjes, wij hebben het met schil gedaan
- Doe er de plantaardig melk bij én de 100% appelmoes
- Meng dit goed en doe er ook de kaneel bij. Meng dit er zorgvuldig door.
- Doe er dan de bakpoeder bij én de vanille extract
- Schep er de bakingsoda als laatste door en voeg de azijn toe
- Verdeel het dan in de vormpjes en zet het voor 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
- Wat is PTSS en wat kun je doen? - april 29, 2023
- Bakrecept: focaccia muffins (vegan) - april 16, 2023
- Biotine voor gezond haar - april 7, 2023