Print Friendly, PDF & Email

Een healthy appeltaart die ook nog eens makkelijk is om te maken. Het is zeker geen oma’s appeltaart, maar daardoor een stuk makkelijker te maken omdat je een ander beslag krijgt. Geen suikers toegevoegd en natuurlijk geen reden om een hele taart te eten, maar als je een stukje eet hoef je, je geen zorgen te maken.

Kun je niet tegen noten of vind je amandelmeel te duur? Dan kun je dat ook prima vervangen door 100 gram extra havermeel toe te voegen. De structuur wordt natuurlijk ietsjes anders, maar even goed krijg je dan een lekkere taart. Boekweit is niet aan te raden om extra toe te voegen omdat je dan een te vaste structuur krijgt.

De taart is niet super zoet, maar echt op een natuurlijke manier gezoet en dat viel zelfs bij Demi, onze dochter, erg in de smaak!

Haver is van nature glutenvrij, maar als het glutenvrij belangrijk voor je is, moet je wel zorgen dat je glutenvrij gecertificeerde haver koopt.

Dit heb je nodig

100 gram amandelmeel
100 gram havermeel
3 appels
100 gram boekweitmeel
1 theelepel bakpoeder
1 volle theelepel bakingsoda
2 eetlepels pindakaas (100%)
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille-extract of aroma
5 gedroogde abrikozen
3 dadels (heel fijn gesneden)
250 ml havermelk (of andere ongezoete plantaardige melk)
sap van een halve citroen

Ik maakte de havermelk door 250 ml water te mengen met 30 gram havermout en dit vervolgens te staven met een staafmixer.
Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare havermelk gebruiken, hier zit dan alleen wat olie in.

Zo maak je deze vegan appeltaart

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Schil 2 appels en snij 1 appel in blokjes en rasp de andere appel.
3. Snij de abrikoos in dunne reepjes of blokjes en meng dan de appel met de abrikoos, vanillearoma en kaneel.
4. Doe het meel, de bakpoeder, de dadels, de 2 eetlepels pindakaas en de havermelk in een kom en meng het goed door elkaar.
5. Doe het beslag bij het abrikozenmengsel en met meng het er goed door.
6. Beleg je springvorm met bakpapier op de bodem, we hebben de zijkanten niet ingevet, maar dat kan wel.
7. Schep het beslag in je springvorm en zorg dat je het goed verdeelt.
8. Snij de andere appel in dunne plakjes en beleg hiermee de bovenkant.
9. Zet de taart voor 35-40 minuten in de oven. Check met een saté prikker of de taart gaar is, maar het hoort bij de taart dat het
een klein korreltje kan achterlaten.

10. Even laten afkoelen en snij dan de randen voorzichtig los met een mes en maak de springvorm los.
11. Serveer de appeltaart en smullen maar!

Eet smakelijk!

Gezond vegan bakken

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This