Print Friendly, PDF & Email

Deze heerlijke healthy bananen – bosbessen cake is echt een feestje om te maken, maar vooral om te eten. Wij gebruiken het graag als ontbijt.
Het is een cake die door natuurlijke producten is gezoet, het is geen zoete cake. Houd je van echte zoete cake dan zou je er 4 dadels kunnen pureren en deze er door scheppen. Zelf vinden we het niet nodig, ook de kinderen genieten volop van de cake.

Deze cake is heel geschikt om te maken als je bananen hebt die net iets te rijp zijn. We schreven al eens een blog over waarom bananen zo gezond zijn. Super geschikt om mee te ontbijten, maar ook lekker voor tussendoor of mee als lunch naar je werk of in de lunchtrommel van school.

Is glutenvrij belangrijk voor je? Check dan wel even of je glutenvrij gecertificeerde haver- en boekweitmeel hebt.

Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 45 minuten

Dit heb je nodig

150 gram + 1 eetlepel havermeel
50 gram boekweitmeel
100 ml plantaardig melk (zonder olie of suiker toegevoegd)
1 volle eetlepel cacao
75 gram bosbessen (diepvries)
3 overrijpe bananen (je weet wel, die met spikkels)
1 volle theelepel bakpoeder
1 volle theelepel bakingsoda
1,5 eetlepel azijn
1/2 theelepel vanille extract

Zo maak je deze healthy bananen – bosbessencake

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de 3 bananen samen met de melk. Meng vervolgens de boekweit- en havermeel (behalve de ene eetlepel), doe hier de bakpoeder bij en voeg het bananen-melk mengsel hieraan toe. Schep de cacao er door en de vanille extract. Schep de eetlepel havermeel door de bosbessen en verdeel dit goed. Schep daarna de bosbessen door het beslag. Voeg daarna de bakingsoda en azijn toe, schep dit goed door en giet of schep je beslag in een cakevorm die je belegd hebt met bakpapier.

Zet het dan voor 45 minuten in de oven en check na 40 minuten even met een satéprikker of je bananencake gaar is.

Eet smakelijk!

Hou jij van bakken? Wil je gezond plantaardig leren bakken zonder toevoegingen als suiker en olie? Check dan hier de whole food plant-based bakgids!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This