Print Friendly, PDF & Email

Zin in een vegan bananencake? Dit is jouw recept! We hadden 3 kilo bananen besteld deze week (ja, er gaat hier ongeveer zo’n 10 kilo per week bananen door) , maar met dit weer bleek dat geen verstandige keuze. De bananen zijn allemaal open gegaan, dus tijd om ze te redden. We hadden al eens een bananenbrood gemaakt, maar daar zat nog suiker in en dat wilden we eruit hebben en de vorige was met amandelmeel, een best kostbare meelsoort, dus dit keer kozen we voor de combinatie havermeel en boekweitmeel. We kunnen zeggen de bananencake is echt heerlijk geworden!

We hebben besloten om het cake te noemen, omdat het wat luchtiger is dan een brood. Die is wat vaster. Als je de bakpoeder weglaat wordt ook deze cake wat vaster, waardoor het meer richting de bananenbrood gaat.

Is glutenvrij belangrijk voor je? Check dan wel even of je glutenvrij gecertificeerde haver- en boekweitmeel hebt.

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 45 minuten

Dit heb je nodig

100 gram havermeel
100 gram boekweitmeel
100 ml plantaardig melk (zonder olie of suiker toegevoegd)
1 volle eetlepel cacao
4 overrijpe bananen (je weet wel, die met spikkels)
1 theelepel bakpoeder
1 volle theelepel bakingsoda
Sap van een halve citroen (als zuur voor de bakingsoda)
1/2 theelepel vanille(aroma) (zonder kan ook)
4 dadels

Zo maak je deze vegan bananencake

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer 3 bananen, dit kun je met een staafmixer doen, maar ook gemakkelijk prakken met een vork. Voeg vervolgens hier de melk aan toe en pureer de dadels door dit mengsel, voeg ook de bakpoeder toe. Meng de boekweit- en havermeel en voeg het bananen-melk mengsel hieraan toe. Schep de cacao er door en de vanillearoma. Voeg er daarna de bakingsoda en citroensap door en giet of schep je beslag in een cakevorm die je belegd hebt met bakpapier. Vervolgens snij je de laatste banaan in de lengte door midden en deze druk je goed aan bovenop de cake.

Zet het dan voor 45 minuten in de oven en check na de 45 minuten even met een satéprikker of je bananencake gaar is.

Eet smakelijk!

Hou jij van bakken? Wil je gezond plantaardig leren bakken zonder toevoegingen als suiker en olie? Check dan hier de whole food plant-based bakgids!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This