Print Friendly, PDF & Email

In onze Facebookgroep Healthy Vegan hebben we gevraagd welke soepen men graag in de zondag soepdag wilden zien, een van de leden kwam met het idee van bloemkool-kerriesoep, maar dan niet met (kokos)room, dus minder vet.

Dat is waar Peter zijn hart sneller van gaat kloppen, recepten maken met ‘beperkingen’ en dus is hij aan de slag gegaan. Deze bloemkool-kerrie soep is echt heerlijk van smaak en heeft alles wat je wilt, door er wat bloemkoolroosjes in te laten heb je ook een bite in de soep. Soep is een heerlijke manier om veel voedingsstoffen binnen te krijgen. Bloemkool bevat lekker wat kalium, fosfor, calcium en een flinke dosis vitamine C.

De kerriepasta maakten we zelf, wat echt een heerlijke smaak geeft aan de soep. Zo trekken alle smaken heerlijk door en heb je een lekkere volle kerriesmaak.

Dit heb je nodig

1 bloemkool (ca. 350 gram, incl. roosjes)
1 liter water
1 aardappel, fijngeraspt
100 ml water
1/4 citroen, in stukjes gesneden
1/2 theelepel kerrie
1/2 theelepel gemberpoeder
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/4 ui, fijn geraspt
Peper en evt. Keltisch Zeezout naar smaak

Zo maak je het

Kerriepasta
Maak van de kerriepoeder met het teentje knoflook, de ui, gemberpoeder, citroenstukjes en 100 ml water een currypasta door dit in een bakpan te doen en dit aan de kook te brangen. Voeg de geraspte aardappel toe en laat geheel plusminus 4 minuten trekken. Als het wat begint aan te bakken, voeg je een klein beetje vocht toe. Als het klaar is, laat het dan in een bakje afkoelen.

Soep
Snijdt de bloemkool klein en bewaar een stuk of 10 mooie roosjes. Zet 1 liter water op en voeg de bloemkool toe, behalve de mooie roosjes. Laat het koken tot de bloemkool gaar is en pureer dit met en staafmixer fijn. Voeg nu de kerriepasta toe, samen met de bloemkoolroosjes en laat dit lekker doorkoken. Breng het verder op smaak met peper en evt. Keltisch Zeezout.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This