Print Friendly, PDF & Email

Zoek je een bijzonder lekker bakrecept? Dan hoef je niet verder te zoeken, want deze brownies hebben een hazelnootspijsvulling en de combinatie is zo ontzettend lekker!

Geen toegevoegde suikers, geen olie, glutenvrij…. en toch ontzettend smaakvol! Natuurlijk is het geen vrijbrief om alle brownies maar op te eten, want je calorie bankrekening rinkelt wel door, maar je kunt hier met een gerust hart een stukje van nemen.

Misschien denk je in eerste instantie dat het moeilijk is om te maken, maar dat valt echt reuze mee!

Is glutenvrij belangrijk voor je? Gebruik dan wel glutenvrij gecertificeerde havermeel en voor de melk havermout.

Dit heb je nodig (voor +/- 8-10 stuks)

Voor de brownie

200 gram havermeel
50 gram hazelnotenmeel
375 ml plantaardige melk (ongezoet)
40 gram cacao
4 dadels
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda + zuur (bijv. een halve citroen uitgeperst)

Voor het spijs

100 gram gedroogde abrikozen
100 gram hazelnotenmeel
4 dadels

Benodigd
Bakvorm
Bakpapier
Oven, voorverwarmen op 175 graden

Zo maak je deze brownies

Het spijs
Zet de gedroogde abrikozen en de dadels met heet water in de week voor ongeveer 5 minuten.
Giet dan het water af en pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine.
Schep dan de hazelnotenmeel door de abrikozen en dadels en je hebt een mooie spijsvulling.

Het browniebeslag
Doe de havermeel, hazelnotenmeel, cacao en bakpoeder in een kom en meng dit goed door elkaar.
Pak een bakje en doe hierin de dadels en giet hier kokend heet water over en laat dit 2 minuten staan.
Vervolgens giet je het water af en pureer je de dadels fijn met een staafmixer of keukenmachine, voeg dit dan toe aan het meelmengsel.
Voeg nu beetje bij beetje de havermelk toe en zorg dat het goed opgenomen wordt.
Beleg alvast een vorm met bakpapier. en als laatste schep je er de bakingsoda door en iets van zuur om de bakingsoda beter haar te werk te laten doen.
Beleg de bakvorm met een dunne laag van het brownie-mengsel en leg hierboven op de spijs.. Zorg dat de randen geen spijs bevatten.
Als je het goed hebt belegd met spijs schep je er een wat dikkere laag browniebeslag bovenop. Strijk dit mooi uit.
Zet het dan in de oven voor 30 minuten. Als het klaar is, laat het dan afkoelen en snij daarna mooie vierkanten.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This