Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan brownies zijn gemaakt van alleen hele producten, geen suiker of zoetstof toegevoegd en toch hartstikke lekker en zelfs zoet.
Het zijn echte brownies, maar dan niet met bakken suiker of olie. Hou je niet van zoete aardappel? Zelfs dan zijn deze brownies een aanrader, want je hebt het niet meer door.

Demi zal ook nooit een zoete aardappel eten, maar bij deze brownies moest ze bekennen dat ze toch wel lekker waren.

Wil je geen banaan, dan kun je deze vervangen door 10 dadels en kun je niet tegen noten of vind je de prijs van amandelmeel te hoog? Je kunt dit vervangen door boekweitmeel. Wij gebruikten rauwe cacao, maar je kunt ook prima gewone cacao gebruiken als je dat in huis hebt. Oftewel: je kunt er veel kanten mee op!

Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 25 minuten (incl. stoomtijd zoete aardappel) Oventijd: 30 minuten

Dit heb je nodig

600 gram zoete aardappel, geschild & in stukken gesneden
75 gram amandelmeel
25 gram havermeel
1 banaan
1 eetlepel kokosrasp
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel lijnzaad, aangeroerd met 2 eetlepels water
3 volle eetlepels rauwe cacao

Oven voorverwarmen: 175 graden

Zo maak je deze vegan brownies

1. Stoom de zoete aardappel in +- 20 minuten beetgaar.
2. Maal in de keukenmachine de gestoomde zoete aardappel, banaan en kokosrasp fijn.
3. Voeg in een andere kom de amandelmeel, havermeel, cacao, bakpoeder en het lijnzaadpapje en meng vervolgens beide komen goed door elkaar.
4. Doe het dan in een vorm die je met bakpapier hebt bekleed en bak het in 30 minuten af op 175 graden.
5. Als de brownie klaar is, laat het dan even minimaal 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.

Eet smakelijk!

Hou jij van bakken? Wil je gezond plantaardig leren bakken zonder toevoegingen als suiker en olie? Check dan hier de whole food plant-based bakgids!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This