Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan boekweitpap met cacao is echt een powerontbijt! Boekweitvlokken zijn namelijk super gezond en ook nog eens glutenvrij.
Boekweit is rijk aan eiwitten, maar ook aan de mineralen ijzer, magnesium en selenium. Rauwe cacao is ook een bommetje gezondheid, hierover schreven we al eerder een blog. Ook zonnebloempitten hebben veel gezondheidseigenschappen in zich, zeer rijk aan eiwitten (per 100 gram 18 gram eiwit) en vezels, maar ook aan de mineralen kalium, calcium, magnesium, ijzer, selenium, zink en jodium. Daarom durven we het met recht wel een powerontbijt noemen, dan hebben we het er nog niet eens over gehad hoe lekker deze pap is!

Boekweitvlokken zijn er van diverse merken te koop zoals Smaakt en de Halm, daarmee ook te koop bij winkels als AH. Wil je er helemaal een feestontbijt van maken, dan kun je ook wat gepofte boekweit toevoegen. Echt super lekker, die crunchy bite.

Dit heb je nodig (voor 1 persoon)

40 gram boekweitvlokken
300 ml plantaardige melk (wij gebruikten amandel)
1 volle eetlepel rauwe cacao
Fruit naar keuze
1 eetlepels zonnebloempitten
1/2 theelepel vanille-extract

Zo maak je deze vegan boekweitpap

Breng de plant-based melk aan de kook en voeg de boekweitvlokken toe. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken (blijf wel roeren) Schenk het dan in een kom, schep de cacaro er door samen met de zonnebloempitten en vanille extract. Verrijk het met fruit naar keuze!

Eet smakelijk!

Eet jezelf gezond

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This