Print Friendly, PDF & Email

Vorige week hadden we een Zweedse soep, de Ärtsoppa en deze week hebben we een Oostenrijkse soep. Welbekend bij wintersport liefhebbers waarschijnlijk. Origineel met runderbouillon, maar dat gaat natuurlijk niet, maar de door ons gemaakte bouillon past echt heerlijk bij deze soep.

De frittatensuppe, ook wel bekend als flädlesuppe, is een soep die eigenlijk alleen bestaat uit bouillon met stukjes pannenkoek/flensjes. Je kunt het natuurlijk wel verrijken met in julienne gesneden groente mocht je dat willen.

Dit heb je nodig

Voor de bouillon: (2 volle soepkoppen)
50 gram wortel (fijn gesneden)
50 gram prei (fijn gesneden)
50 gram knolselderij (fijn gesneden)
1/2 tomaat ( fijn gesneden)
1 ui (fijn gesneden)
3 peterselie stelen
1 laurierblad, 1 kruidnagel, tijm, oregano, rozemarijn
peper en zeekraal zilt

voor de flensjes: ( 5 stuks)
50 gram boekweitmeel
25 gram havermeel
200 ml water
1 eetlepel havermout
1 eetlepel edelgistvlokken
1/2 eetlepel gehakte peterselie
1/2 eetlepel bieslook

Zo maak je het

De bouillon
Zet een pan met het water en de andere ingrediënten behalve de ui op het vuur en breng dit aan de kook.

Doe in een bakpan een klein beetje water en voeg de fijn gesneden ui toe en laat deze op hoog vuur bruin kleuren. Voeg dit toe aan de soep en laat het ook mee koken. Laat de soep 10 minuten op laag vuur koken en maal het dan fijn met een staafmixer en laat het nog 5 minuten doorkoken. Zeef het door een fijne zeef in een andere pan en breng het verder op smaak met peper en zeekraal zilt.

De flensjes
Doe de meelsoorten in een mengkom. Doe de havermout met de edelgistvlokken en het water in een mengbeker en pureer dit goed door elkaar. Laat het even staan en giet het vervolgens bij de meelsoorten en roer er een mooi en dun pannenkoekenbeslag van. Voeg als laatste de gehakte peterselie aan toe. Bak van het beslag 5 mooie flensjes. (zorg dat de pan goed heet is en dat je binnen de opstaande rand blijft anders krijg je ze niet mooi omgedraaid)

Laat de flensjes op een bord afkoelen. Rol ze op en snijdt er plakjes van. Doe ze in de bouillon en strooi er nog wat gehakte peterselie en bieslook in.

Eet smakelijk

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This