Print Friendly, PDF & Email

Wij aten vroeger thuis echt zeer regelmatig huzarensalade, ik was er ook echt dol op. We hadden vaak hamblokjes in de huzarensalade én soms rundvlees. Een klassieke huzarensalade is ook een salade van aardappelen en vlees, tijd dus om een heerlijke vegan huzarensalade te maken voor de site. De vlees mis je echt niet en daarnaast is het gewoon lekker, gezond én makkelijk om te maken.

Als je de salade koud serveert heb je maximaal gezondheidsvoordeel omdat afgekoelde aardappelen zich omzetten in resistent zetmeel. Onderzoek toont dit ook echt aan, dat het resistente zetmeel uit afgekoelde aardappelen misschien wel het meest gunstig zijn. In dit artikel schrijf ik er meer over.

Je ziet ook regelmatig augurk en zilveruitjes in de salade, dit kun je natuurlijk toevoegen als je wilt. In de supermarkt zijn ze vaak alleen te koop met suiker en/of zoetstof, maar je kunt het natuurlijk ook zelf inmaken. Ik zag tijdens het Googelen dit artikel, misschien leuk om eens te lezen als je geïnteresseerd bent in het zelf inmaken van groenten.

Niet iedereen houdt van rauwe ui, als jij daartoe behoort, dan kun je het natuurlijk weglaten. Als je het wel lekker vind, you’re lucky! Wist je dat rauwe ui heel goed werkt bij griep en verkoudheid? Rauw bevat de ui namelijk de meeste vitamines en bevat het de meeste gezondheidseigenschappen nog. Uien zijn rijk aan polyfenolen én dat zijn stofjes die ontstekingsremmende eigenschappen bezitten. Dus als even kan, eet regelmatig rauwe ui. Ik hou ervan, hoor meer hoe beter, maar Peter daarentegen vind het totaal niets!

Aantal: 2 personen (of 4 als bijgerecht) Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig

250 gram aardappelen
2 wortelen
100 gram doperwten, uit vriezer
1/2 appel
1/4 rode ui, fijn gesnipperd
2 eetlepels plantaardige yoghurt
1 theelepel mosterd (wil je het zelf maken, check dit recept)
Peper om op smaak te brengen

Optioneel: bieslook

Zo maak je deze vegan huzarensalade

  1. Kook de aardappelen beetgaar (ze hoeven niet helemaal uit elkaar te vallen)
  2. Kook de wortelen kort, zodat ze wat zachter zijn en laat in dit water ook de doperwten even ontdooien.
  3. Snij de appel in kleine blokjes en doe dan alle ingredienten in een kom en meng het met elkaar, breng het op smaak met peper.
  4. Je kunt de salade mooi opmaken door cherrytomaatjes én komkommer te gebruiken, maar natuurlijk kun je ook hele andere groentes of fruit gebruiken om het op te maken.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p.

Kcal 209 Eiwit 6,5 gram Koolhydraten 37,8 gram Vet 2,2 gram Vezels 5,9 gram
Kalium 660 mg Calcium 62 mg Magnesium 47 mg IJzer 1,6 mg Vitamine A 168 ug

Eet jezelf gezond

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This