Print Friendly, PDF & Email

Deze heerlijke kruidkoek is makkelijk om te maken en echt super lekker om te eten.
Jip, onze zoon van 2, was de eerste die mocht proeven en zijn favoriete woordje is momenteel ‘bah’ (en ‘iewww’), maar over deze koek deed hij niet moeilijk en peuzelde deze lekker op. Wij zelf hebben er ook van genoten, de kruiden komen goed tot hun recht. Als je het een dag laat staan (ja…. lastige klus 😉 ) is de koek nog lekkerder, omdat dan echt alle smaken zijn doorgetrokken.

Je kunt de koek ongeveer 3 tot 4 dagen bewaren als je het luchtdicht afsluit.

Dit heb je nodig

150 gram havermeel
75 gram boekweitmeel
200 gram pompoen, in stukken gesneden
100 gram sinaasappel, geschild en in stukjes (is ongeveer 1 kleine sinaasappel)
8 dadels (wij gebruikten verse, maar gedroogde kan ook; week ze dan wel even van te voren)
3 eetlepels koek- en speculaaskruiden
1 eetlepel kaneel
100 ml water
1 eetlepel lijnzaad
2 theelepels bakpoeder
evt. snufje Keltisch Zeezout of gedroogde zeekraalzilt

Wij gebruikten een cakeblik van 25 cm

Zo maak je deze kruidkoek

Doe de dadels, sinaasappelstukjes en lijnzaad in een maatbeker of blender en maal dit fijn.
Stoom de pompoenstukken beetgaar en maal dit fijn met een staafmixer (stampen tot een puree kan ook) en meng het vervolgens samen met het sinaasappel-dadel mengsel. Doe de havermeel en boekweitmeel in een mengkom, voeg hier ook de bakpoeder aan toe samen met de koekkruiden en kaneel (plus evt. snufje zout of zeekraalzilt.) Meng het natte mengsel met het droge mengsel tot er een mooi dik beslag ontstaat, is het te dik dan moet je iets van vocht toevoegen. Schep het in een met bakpapier bekleed cakeblik en bak het af in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 35 minuten (check even met een satéprikker of het echt gaar is, elke oven is namelijk anders)
Laat het even goed afkoelen alvorens aan te snijden.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This