Print Friendly, PDF & Email

Deze Healthy Vegan Kwarktaart (of eigenlijk zijn het kleine kwarktaartjes) zijn echt een feestje. Opvallend simpel om te maken, maar zo ontzettend lekker. Je hebt er ook weinig ingredienten voor nodig. Hoe zoeter de aardbei, hoe lekkerder. We krijgen zeer regelmatig de vraag welke kokosyoghurt wij gebruiken en eerlijk is dat heel vaak gewoon deze prijsfavoriet van Albert Heijn, deze is lekker dik, maar ook de Greek Style yoghurt van Abbot Kinney’s zou hier passen.

Het is voor agar agar echt belangrijk dat je de aardbeien laat koken, want anders kan het zijn werk niet doen. De hoeveelheid is altijd een beetje afhankelijk van welk merk je hebt, maar vaak voel je het al tijdens het roeren dat het wat gaat binden. Dit is anders dan bij gelatine.

Dit heb je nodig

Voor de bodem
80 gram havermout
80 gram havervlokken
6 dadels
40 ml heet water

Voor de vulling
300 gram dikke kokosyoghurt
150 gram aardbeien (diepvries of vers)
3,5 theelepels agar agar

Zo maak je deze healthy vegan kwarktaart

Doe de havermout en havervlokken samen in een kom. Week de dadels in de 40 ml heet water voor 5 minuten, pureer het met een staafmixer en meng het vervolgens door het havermout/vlokken mengsel. Doe het in een vorm (wij gebruikten een brownievorm, welke voor de helft was gevuld) en zet het even weg.

Doe de aardbeien in een pannetje en doe er ongeveer 10 ml water bij. Breng dit aan de kook (belangrijk!), pureer de aardbeien met een staafmixer en doe er dan de agar agar bij. Goed roeren met een garde (nog even laten koken!) en schep het dan door de yoghurt.

Schep het mengsel bovenop de bodem, maak de bovenkant mooi glad en zet het 15 minuten in de diepvries (of een uurtje in de koelkast). Snij het dan in mooie vierkantjes en smullen maar!

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This