Print Friendly, PDF & Email

Healthy Vegan Rabarber ontbijtcrumble, nu rabarber weer in het seizoen is wilden wij ook een heerlijk recept voor jullie maken. We kozen voor een lekker ontbijt. Deze rabarber crumble is lekker fris zuur en zoet. Ook deze erg voedzaam door de havermout en havervlokken. Al met al een lekker voorjaarsontbijtje. (ook eventueel te maken met rabarber uit de diepvries)

Je hebt rabarber die helemaal groen is, maar je hebt ook rabarber die half rood tot soms geheel rood is. Hoe groener de steel, hoe zuurder je rabarber. Het is overigens niet zo dat een groene rabarber die je langer laat liggen, rood gaat worden. Qua voedingswaarde bevat rabarber per 100 gram onder meer, 300 mg kalium, 40 mg calcium, 1 ug jodium, 0.5 mg ijzer, 6 mg vitamine C en 29,3 vitamine K.

Hou je van moestuinen en wil je ook eens aan de slag met rabarber? Ik vond dit artikel wat wellicht interessant is.

Dit heb je nodig (voor een 1 persoons schaaltje)

150 gram verse rabarber
5 verse dadels zonder pit
2 grote aardbeien
150 ml kokend water
1 theelepel vanille extract
1/2 banaan
3 eetlepels havermout
2 eetlepels havervlokken

Zo maak je deze rabarber ontbijtcrumble

Week de dadels voor 3 minuten in 150 ml kokend water.
Schil de rabarber en snijdt ze in kleine stukjes.
Doe de dadels met het vocht in een pan en voeg de aardbeien toe.
Pureer dit fijn met een staafmixer, voeg de rabarber en vanille extract toe en kook dit vervolgens in ongeveer 5 minuten gaar. Doe het in een ovenschaaltje of een ander hittebestendig bakje.
Pureer de banaan in een keukenmachine of met de staafmixer fijn, schep er de havermout en havervlokken doorheen en leg dit als een laagje bovenop de rabarbercompote.
Zet het ovenschaaltje onder de grill en laat het mooi bruin kleuren.

Eet smakelijk!

Geen rabarberseizoen of geen fan van rabarber? Deze granola ontbijtmuffins zijn ook een aanrader.

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This