Print Friendly, PDF & Email

Wij waren groot fan van de rijstevlaai voordat we vegan werden en hebben het eigenlijk nooit weer gehad. Toen we zaten te denken over een nieuw bakrecept op de site, kwam dit al snel naar boven. Dessertrijst is niet whole food, dus ja…. zilvervliesrijst dan. Gaat dat dezelfde lekkere structuur geven? Ja, het is verrassend lekker geworden.

Ben je geen fan van aardbeien, je kunt natuurlijk ook ander (diepvries)fruit gebruiken!

Haver- en boekweitmeel zijn van nature glutenvrij, maar is dit echt belangrijk voor je, dan doe je er goed aan om glutenvrij gecertificeerde soorten te kopen!

Dit heb je nodig (voor 3 kleine taartjes)

Voor het bakje
50 gram havermeel
25 gram boekweitmeel
50 gram havermout (havervlokken kan ook)
1 eetlepel kokosyoghurt (ongezoet)
3 verse dadels

Voor de vulling
300 ml plantaardige melk (ongezoet en zonder olie)
60 gram zilvervliesrijst
1 dadel
2 eetlepels havermeel (aangeroerd met 2 eetlepels water)
1 theelepel vanille extract

Topping
100 gram aardbeien (diepvries)
50 ml water
1 theelepel chiazaad

Zo maak je het

Het bakje
Meng de haver- en boekweitmeel met de havermout en kokosyoghurt.
Week de dadels kort in heet water en pureer het daarna fijn met 1 eetlepel water. Week alvast de dadels voor de vulling en pureer deze zonder water ook.
Voeg dit bij het meelmengsel en kneed het tot een mooi deegje.
Is het iets te droog, dan kun je een heel klein beetje kokosyoghurt toevoegen, maar wees er niet te ruim mee.
Duw het in de vormpjes en zet het voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

De vulling
Doe ondertussen de plantaardige melk samen met de vanille extract in een pan, breng dit aan de kook en voeg hieraan de rijst toe.
Als dit goed kookt, voeg dan de havermeel die je hebt aangeroerd met het water toe samen met de gepureerde dadel.
Zorg dat je dit er goed doorheen mengt en blijf roeren, dat is wel belangrijk.
Als de rijst gaar is en je vulling is lekker ingedikt dan kun je het in de bakjes scheppen.
Zet het dan 15 minuten in de oven.

De topping
Zet een pan op het vuur en doe hierin de aardbeien en het water, zorg dat het kookt en pureer dit met een staafmixer fijn. Doe dan het chiazaad erbij, goed roeren en als het iets dikker is geworden dan kun je het op je taartje scheppen

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This