Print Friendly, PDF & Email

Zelf bananenijs maken en nog gezond ook? Het is makkelijker dan je denkt en dat ook nog met slechts een paar ingrediënten, allemaal hele gezonde ingredienten ook nog. Heb je onze blog al gelezen over waarom bananen zo gezond zijn? Je hebt geen ijsmachine nodig voor dit recept en dat maakt het nog een stukje makkelijker. RAW cacaonibs voegen ook echt gezondheid toe, wist je bijvoorbeeld dat het heel eiwitrijk is, maar ook veel ijzer en vezels bevat?

Het bananenijs is lekker zoet, lekker van structuur en allemaal natuurlijk ingrediënten, dat maakt het genieten alleen maar beter. Het is ook ideaal voor kinderen, ze zijn vaak dol op ijs en op deze manier krijgen ze ook nog gezonde voedingsstoffen binnen, dat noemen we nog eens een win-win situatie. Onze eigen kinderen Demi & Jip zijn er in ieder geval dol op en ook wij vinden dit een heerlijke snack.

Dit heb je nodig (voor 1 bananenijsje)

1 banaan, bevroren en liefst met spikkels
1 eetlepel RAW cacaonibs
1 eetlepel pindakaas (100% zonder toevoegingen)

Optioneel: RAW cacaonibs en walnoten ter decoratie

Zo maak je het

Doe de half bevroren banaan met de pindakaas in een staafmixer beker en staaf het tot een gladde massa. Schep er wat RAW cacaonibs doorheen voor een lekker crunchy ijsjt. Zet het evt. nog even terug in de vriezer om wat harder te laten worden, maar serveer het niet te hard. Als je het gaat eten bestrooi het ijsje dan met wat RAW cacaonibs en walnoten (of wees lekker creatief met andere lekkere toppings)

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This