Print Friendly, PDF & Email

Deze soep is een echte healthy soep, met veel specerijen en ontzettend veel groenten.
Als je hem echt healthy wilt hebben moet je wel even goed kijken welk soort noodles je gebruikt! Bruine rijstnoodles zijn glutenvrij en als je gewone noodles gebruikt is volkoren toch de beste versie. Ook zijn er varianten van zilvervliesrijst. Wij maakten de soep met de glutenvrije bruine rijstnoodles, erg lekker!

Hoe je het ook maakt, deze soep is echt wel de moeite waard! Ook nog eens heel makkelijk om te maken!

Dit heb je nodig

2 grote bladeren Chinese kool in reepjes gesneden
1/4 wit van de prei, in reepjes gesneden
1/2 winterpeen, in reepjes gesneden
¼ paprika in reepjes gesneden
1 ui in ringen gesneden
1 teentje knoflook uitgeperst
Sap van ¼ citroen
2 porties bruine rijst noodles
3 eetlepels kikkererwten uit blik
7 dl water
Zout/peper

Specerijen mengsel maak je van
½ theelepel kurkuma
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel kardemompoeder
¼ theelepel nootmuskaat
½ theelepel kaneelpoeder
½ theelepel fenegriek (optioneel, kan ook zonder)

Zo maak je deze heerlijke kikkererwten-noodlesoep

Doe een beetje water in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe en bak dit even kort aan. Voeg nu de prei en wortel toe en bak deze ook even kort mee. Zet het vuur laag en voeg het specerijenmengsel toe en laat dit voor 3 minuten mee trekken. Voeg nu het water toe en zet het vuur hoog. Breng het aan de kook en laat het voor 10 minuten koken. Bereid de noodles volgens de verpakking. Voeg na 10 minuten de kool, de paprika en de noodles toe. Laat dit even 3 minuten doortrekken en doe er als laatste de citroensap bij.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This