Print Friendly, PDF & Email

Deze looye honingtomaten salsa met basilicum is echt een feestje om te eten. We mochten een mooi recept maken met Looye honingtomaten én dat wilden we wel, want die tomaten zijn écht heerlijk! Onze zoon Jip van 3 wil op geen enkele manier groente eten, is bah zegt ie (die mening delen we niet ;-)), maar voor deze honingtomaten van Looye maakte hij heel graag een uitzondering. Al is een tomaat technisch gezien fruit, we know 😉 Hij heeft er oprecht van gesmuld én dat is ook niet zo onlogisch, want ze zijn heerlijk zoet. Zo zoet als honing, vandaar de naam (er zit dus geen honing in).

Het recept wat wij er mee hebben gemaakt is heerlijk voor bij een brunch. Misschien denk je beetje vreemd in combinatie met een pannenkoek, maar juist het hartige van de pannenkoek en het zoete van de tomaten maakt dat het een heerlijke combinatie is, aftoppen met rucola en je hebt een heerlijk gerechtje voor de brunch.

Dit heb je nodig

180 gram Looye honingtomaatjes
1/2 theelepel gemalen korianderzaad
1 kleine ui (gesnipperd)
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel fenegriek poeder (optioneel)
1 handje rucola
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 kleine appel
1 handje rucola
6 blaadjes basilicum of 1 theelepel gedroogde basilicum
zeekraal zilt en peper
maak 2 kleine pannenkoekjes (recept via deze link)

Zo maak je deze Looye honingtomaten salsa met basilicum

Doe een laagje water in de pan en voeg het gesnipperde uitje toe en breng het aan de kook. Voeg nu de appel stukjes en de specerijen toe en laat het oplaag vuur lekker sudderen tot de appel zacht is en de specerijen goed doorgetrokken.Pureer dit met een staafmixer fijn. Voeg nu 2/3 van de doormidden gesneden tomaatjes toe en laat dit even kort mee garen tot ze zacht zijn geworden. Schep er op het laatst de overgebleven tomaatjes doorheen. Breng het op smaak met zeekraal zilt en peper. Doe de rucola in een kom en schep er de salsa bij en strooi er gehakte basilicum blaadjes overheen.
serveer er de pannenkoekjes bij.

Eet smakelijk!

Wil je gezond en volwaardig plantaardig eten? Check het Healthy Vegan Maaltijdplan, 28 dagmenu’s in 1 e-book.

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This