Print Friendly, PDF & Email

Deze no bake pindakaaskoeken zijn een feestje om te maken en om te eten. Heb je met deze warmte geen zin om te bakken? Dat snappen we helemaal! Soms heb je wel zin in wat lekkers en daarom vandaag no-bake bananenkoeken met noten en pindakaas. Super easy om te maken, glutenvrij en zonder suiker.

Denk je nu, he maar er zit toch dadel in en dat is toch ook suiker? Ja er zit suiker in dadel, maar geen geraffineerde suiker en laten we ook niet vergeten dat ze bomvol mineralen zitten. Je darmen worden super blij van dadels en onderzoek wijst ook uit dat je ontlasting beter wordt. Dus beloof ons dat je niet meer zegt dat dadels suiker is, want hé het is een compleet pakketje en niet vergelijkbaar met gewoon suiker!

Nu we dat hebben gezegd, terug naar het recept. De koeken zijn glutenvrij, maar als dit belangrijk voor je is, let dan wel op dat je glutenvrij gecertificeerde havermout koopt. Hou je van chocola? Je kunt ook een schepje cacao toevoegen.

Aantal: 8-10 koeken Bereidingstijd: 10 minuten Wachttijd: 1,5 uur (of in de vriezer 30-45 minuten)

Dit heb je nodig

1 rijpe banaan, je weet wel met van die spikkeltjes
110 gram 100% pindakaas, zonder toevoegingen dus
150 gram havermout
80 gram dadels, ontpit
50 gram walnoten

Zo maak je deze no bake pindakaaskoeken

1. Kook wat heet water en doe hier de dadels bij, laat dit een paar minuutjes staan
2. Haal de schil om de banaan vandaan en pureer de banaan met een staafmixer
3. Doe dan de dadels erbij (zonder water) en pureer deze ook
4. Doe dan de pindakaas erbij en pureer ook dit met de staafmixer
5. Hak de walnoten fijn en voeg dit samen met de havermout toe aan je bananenmengsel.
6. Bekleed een (brownie)vorm met bakpapier en verdeel je mengsel gelijkmatig.
7. Zet het in de koelkast voor 1,5 uur (of als je haast hebt in de vriezer)
8. Haal het eruit, stort het op een bord en snij het in mooie vierkantjes

Eet smakelijk!

Hou jij van bakken? Wil je gezond plantaardig leren bakken zonder toevoegingen als suiker en olie? Check dan hier de whole food plant-based bakgids!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This