Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan olijventapanade met gegrilde paparika is heerlijk voor bij de borrel. Zoek niet verder naar een lekker recept, je hebt het hier gevonden! Lekker, voedzaam en niet geheel onbelangrijk makkelijk te maken! De paprika kun je even kort roosteren in bijvoorbeeld de oven, airfryer, even in het vuur houden of in de grillpan. Het geeft echt een heerlijke smaak aan deze tapenade.

Wist je dat olijven en kappertjes nog best wat ijzer bevatten? Net als vezels trouwens. De paprika zorgt voor lekker wat vitamine C, daarom moet je ze ook maar even kort roosteren, dan blijft daar wat van bewaard. Je kunt het ook met wat verse paprika af garneren, juist omdat deze tapanade ijzer bevat is het voor de opname van de ijzer die het bevat heel handig om voldoende vitamine C te eten. Cafeïne laat je dan beter weer achterwege omdat dat de opname van ijzer juist weer belemmerd. We schreven eerder al een uitgebreid artikel over ijzer, je leest het hier. Zonnebloempitten zorgen voor lekker wat eiwitten net als ijzer, magnesium en selenium. Kortom een tapenade vol gezonde stofjes!

Wil je, je borrelplank compleet maken? Heb je dan deze cashewkaas al gezien of wat dacht je van deze heerlijke home made hummus?

Dit heb je nodig (voor een klein schaaltje)

15 groene olijven + wat vocht
2 theelepels kappertjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 reepjes paprika, geroosterd
rasp van een kwart citroen
1,5 theelepel zonnebloempitten

Zo maak je deze vegan olijventapanade met gegrilde paprika

Doe de olijven samen met een beetje vocht in een mengbeker samen met de kappertjes, uitgeperste knoflook, de in stukjes gesneden geroosterde paprika en zonnebloempitten. Pureer dit grof met een staafmixer of keukenmachine. Rasp er nog wat citroenschil door en klaar!

Lekker voor bij de borrel, maar ook op je boterham!

Geniet ervan!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This