Print Friendly, PDF & Email

Deze ovenschotel met pastinaak en broccoli is niet alleen super lekker en gezond, het is ook gewoon heel makkelijk om te maken! Pastinaak is tegenwoordig al lang geen vergeten groente meer, ze liggen alweer volop in de supermarkt en hebben ook gewoon een heerlijke smaak!

Edelgistvlokken hebben veel gezondheidseigenschappen, vooral als ze niet verwarmd worden. Voor de smaak doen we ze er ook in, maar wees zeker niet zuinig met afgarneren.

Dinsdag maakten we bekend dat we onze allereerste boek gaan uitbrengen, wat een lieve en enthousiaste berichten en bestellingen hebben we mogen ontvangen. Zo ontzettend lief! Mocht je nog niets van ons boek gehoord of gezien hebben, check het dan zeker hier even!

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig

1,5 grote pastinaak
1/2 grote broccoli
1 grote ui
1 teentje knoflook
500 ml ongezoete plantaardige drink (wij gebruikten amandel)
2 eetlepels havermeel (maak een papje met een beetje water)
2 theelepels kerrie
2,5 eetlepels edelgistvlokken (+ extra om erover te strooien)
Peper naar smaak

Zo maak je deze ovenschotel met pastinaak en broccoli

  1. Kook de broccoli en pastinaak beetgaar in ongeveer 10 minuten
  2. Doe de gesneden ui in een bakpan samen met de knoflook in een klein laagje water
  3. Gaar dit voor ongeveer 3 minuten en voeg dan de broccoli en pastinaak toe samen met de plantaardige melk
  4. Breng dit zachtjes aan de kook en bind het af met havermeel, goed roeren om geen klontjes te krijgen.
  5. Doe er de edelgistvlokken door en zet het 10 minuten in de oven, voor een mooi kleurtje kun je ook de gril gebruiken.
  6. Als het uit de oven of gril komt, strooi er dan wat peper en extra edelgistvlokken over en serveer het dan!

Eet smakelijk!

“Boost je gezondheid met plantaardig eten”, ons nieuwste boek, check het hier!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This