Print Friendly, PDF & Email

Wij kijken elke zondagavond graag naar Heel Holland Bakt en toen daar een pannenkoekentaart in voor kwam, keken we elkaar aan en wisten we genoeg. Dat gaan wij ook maken! Demi en Jip zijn dol op pannenkoeken en we bakken het meerdere keren per week, dus hoe we pannenkoeken moeten bakken weten we wel, maar een taart hadden we er nog nooit van gemaakt. Leuke uitdaging dus!

We gebruikten agar-agar om de mango-munt yog(hurt) wat steviger te maken. We combineerden chocoladepannenkoeken met naturel pannenkoeken. Al met al is het een heel lekkere combinatie geworden. De dadels in de naturel pannenkoek zijn nodig omdat er anders geen suikers in zitten en je geen bruine pannenkoeken krijgt. De chocoladepannenkoeken kleuren wel vanwege de cacao, maar gebruik de kant welke het mooiste bruin is met de zijde omhoog.

De pannenkoeken zijn gemaakt van havermeel, wat nature glutenvrij is, maar als glutenvrij echt belangrijk is voor je, kies dan een glutenvrij gecertificeerde variant. Natuurlijk kun je ook je eigen favoriete pannenkoekenrecept gebruiken om pannenkoeken te bakken.

Dit heb je nodig

Voor de chocoladepannenkoeken

300 gram havermeel
1,5 theelepel bakpoeder
675 ml water
3 eetelepels havermout
3 theelepels cacao

Voor de naturel pannenkoeken

300 gram havermeel
1,5 theelepel bakpoeder
675 ml water
3 eetlepels havermout
3 dadels

Voor de vulling

2 mango´s
300 gram yog(hurt)
3 takjes munt
1 theelepel agar-agar

Zo maak je het

Maak eerst de pannenkoeken

Doe de havermout en het water in een keukenmachine of mengbeker en maal het fijn. Bij de naturel pannenkoeken maal je ook de dadels er door.
Meng dan de havermeel met de bakpoeder en bij de chocoladepannenkoeken ook met de cacao, doe er dan de gemaakte havermelk bij en meng het tot een mooi pannenkoekenbeslag. Is het iets te dik, dan kun je wat water toevoegen.
Bak dan eerst de naturel pannenkoeken en vervolgens de stapel chocoladepannenkoeken. Wij bakten het in een bakpan met anti-aanbaklaag zonder olie.
Ga dan verder met de vulling

Snij 1 mango in stukjes en doe dit in een pannetje met een eetlepel water, pureer het geheel met een staafmixer.
Breng dit aan de kook en doe de agar-agar erbij.:Laat dit nog even kort koken, zodat het goed opgenomen wordt.
Haal het dan van het vuur en doe de yoghurt in een mengkom en doe de blaadjes van 1,5 takje munt erbij samen met de gepureerde mango. Pureer dit met een staafmixer door elkaar.
Snij de andere mango in mooie blokjes of reepjes, want die ben je straks nodig.
De taart bouwen

Om de pannenkoek gelijk te krijgen steek je het uit met een springvorm of taartring, net je wat hebt.
Leg daarna een naturel pannenkoek op de bodem in de springvorm of taartring en beleg deze met de mangoreepjes of blokjes aan de buitenkant en mango-muntyoghurt aan de binnenkant. Daarna leg je er een chocoladepannenkoek op en die beleg je net andersom, namelijk mango aan de binnenkant en yoghurt aan de buitenkant. Dit hou je vol totdat je een mooie taart hebt. Wij hielden 3 pannenkoeken over, maar je kunt de taart ook hoger maken.
Op de top smeer je wat mango-muntyoghurt en steek hier wat verse munt in.
Haal dan voorzichtig de springvorm of taartring weg en klaar is je taart!

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This