Print Friendly, PDF & Email

Een gezonde vegan pasta alfredo. Pasta alfredo is eigenlijk een pasta met een saus op basis van room, roomboter en Parmezaanse kaas. Dat is niet wat dit recept bevat omdat het ingredienten zijn die geen energie geven, maar het eerder nemen van je lichaam. We schreven eerder al een artikel over waarom we niet gemaakt zijn om melk te consumeren.

Dit recept gaat je energie geven en is ook nog eens makkelijk om te maken. Wist je dat champignons goed zijn voor je brein? Dat is ook echt wetenschappelijk onderzocht met als conclusie dat paddenstoelen geassocieerd worden met een verminderde milde cognitieve achteruitgang. Dat is toch zo fascinerend dat we gewoon met eten zoveel kunnen bereiken. Het onderzoek is in 2019 gepubliceerd in de Journal of Alzheimers Disease.

Albert Heijn heeft sindskort nieuwe volkoren biologische pasta’s in het assortiment. Wij zijn wel fan van deze ontwikkeling. Want witte pasta’s bevatten veel minder voedingsstoffen en vooral niet die o zo belangrijke vezels. Vezels zijn belangrijk voor een goede stoelgang en een goede darmwerking.

Dit heb je nodig

300 ml plantaardige melk (wij gebruikten ongezoete amandel)
160 gram farfalle volkoren pasta (of andere volkoren pasta) (ongekookt gewogen)
300 gram champignons in plakjes
200 gram courgette in blokjes
2 gesnipperde uien
1 teentje knoflook
1/2 theelepel havermeel (maizena kan ook)
1/2 bouillonblokje
Tijm en peper naar smaak

Optioneel: edelgistvlokken (voor de hartige (kaas)smaak)

Zo maak je deze vegan pasta alfredo

Kook de pasta volgens de verpakking af.

Doe een klein beetje water (of olie als je dat gebruikt) in een bakpan en doe hier de gesnipperde ui en fijn gesneden knoflook in. Zet dit even aan en doe er dan de courgette en champignons bij. Vervolgens doe je er de plantaardige melk bij samen met het bouillonblokje. Laat het even lichtjes koken en doe er dan de havermeel bij, roer dit goed zodat er geen klontjes ontstaan. In plaats van havermeel kun je ook maizena gebruiken. Als de saus een beetje ingedikt is kun je het serveren samen met de gekookte pasta.

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This