Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan quinoa soep met zoete aardappel is een feestje op tafel en nog eens super gezond ook! Quinoa zit boordevol eiwitten én het mooie is dat quinoa alle essentiele aminozuren bevat en hierdoor dus een ‘compleet’ eiwitbron is zoals ze dat dan zo mooi noemen, maar quinoa bevat nog veel meer zoals vezels, vitaminen én mineralen. Daarnaast is quinoa glutenvrij.

Dit recept staat voor €1,95 p.p. op tafel. Met de kanttekening dat dit gebaseerd is op de prijzen van de AH, maar dat je nog goedkoper kunt door ook te shoppen bij andere winkels. Zo is de quinoa bij de Aldi goedkoper. Als je echt low-budget wilt koken loont het bijna altijd om tussen de winkels een stukje te fietsen of te lopen. Als je een weekplanning maakt, dan wordt dit nog een stuk makkelijker.

Dit heb je nodig (2 kommen)

800 ml water
100 gram quinoa (ongekookt gewogen)
250 ml gezeefde tomaten passata
300 gram zoete aardappel
100 gram prei
1 rode ui
1 grote tomaat
1/2 groente bouillonblokje
1 theelepel Italiaanse kruiden
Optioneel: aftoppen met een halve eetlepel plantaardige yoghurt p.p.

Zo maak je deze quinoa soep met zoete aardappel

Breng het water aan de kook en doe hierin een half groentebouillonblokje. Als het kookt doe er dan de quinoa bij samen met de zoete aardappel.
Snij ondertussen de tomaat, rode ui en prei. Voeg dit dan toe samen met de tomaten passata én de Italiaanse kruiden. Laat het lekker even koken, in ieder geval totdat de quinoa helemaal gaar is.

Serveer het dan. Voor een wat frisse smaak kun je ervoor kiezen een halve eetlepel plantaardige yoghurt erop te doen.

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar écht gezonde recepten? Check dan ons e-book “Eet jezelf gezond & gelukkig”

Voedingswaarde p.p.

Kcal 413 Eiwit 12,9 gram Koolhydraten 74,4 gram Vet 4 gram Vezels 14,1 gram
Kalium 1493 mg Calcium 112 mg IJzer 4,4 mg Vitamine A 1151 ug Magnesium 111 mg

 

 

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This