Print Friendly, PDF & Email

Deze romige vegan pastinaaksoep is ideaal als voorgerecht bij het kerstdiner, maar uiteraard ook heerlijk als een soep voor op zondag of doordeweeks. Hij is simpel en snel te maken en zorgt dat je smaakpapillen meer zin krijgen in eten dus het is moeilijk te weerstaan om niet de hele kom leeg te eten. Ook is deze lekker voedzaam en bezit van nature een zoete smaak. Door het toevoegen van de zure Cherry tomaatjes krijg je een heerlijke combinatie en het korianderblad geeft het een kruidig geheel. Ben je niet dol op pastinaak, dan hebben we genoeg andere soepen voor je, check deze link.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

175 gram pastinaak geschild in stukken
50 gram bleekselderij blokjes
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijn gehakt
250 ml amandelmelk
100 ml kokosmelk
200 ml water
1 eetlepel korianderpoeder
2 takjes tijm fijn gehakt
4 takjes korianderblad ontdaan van de steeltjes
4 cherrytomaatjes in vier stukjes gesneden
zeekraalzilt en peper naar smaak

Zo maak je deze romige vegan pastinaaksoep

Doe een laagje water in de pan en voeg het gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe. Breng dit aan de kook en laat dit 2 minuten zachtjes koken. Voeg nu de korianderpoeder, gehakte tijm en bleekselderijblokjes toe en kook dit voor 2 minuten. Voeg nu de pastinaak stukken en het water toe en breng het weer aan de kook. Kook dit voor 5 minuten en voeg nu de amandelmelk en kokosmelk toe. Laat het nu 3 minuten doorkoken tot de pastinaak gaar is en pureer het nu met een staafmixer. Breng het op smaak met peper en zeekraalzilt en schep het in een kom of bord. Leg er de cherrytomaatjes in en strooi er het korianderblad over.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This