Print Friendly, PDF & Email

Deze licht pittige broccolisoep met aardappel is een lekkere en voedzame soep. Je kunt hem in ieder seizoen wel eten. Door het Spaans pepertje krijgt hij zijn pittig tintje en wist je dat Spaanse peper ook vol zit met vitamine C? Per 10 gram bevat het maar liefst 14,4 mg vitamine C. Wil je dat volop benutten, dan kook je de Spaanse peper het beste niet mee, maar voor de smaak is het wel lekker.

Broccoli is een mega gezonde groente en helpt je darmbacterien gezond te houden, het zit vol antioxidanten en daarnaast gewoon ook heel lekker. Gezonde darmen zijn de basis van een goede gezondheid, we schreven er eerder al een artikel over waarom resistent zetmeel zo belangrijk is.

Aantal 2 personen Bereidingstijd 20 minuten

Dit heb je nodig


200 gram klein gesneden broccoli
125 gram geraspte aardappel
1 gesnipperd ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
1/4 fijngehakt Spaans pepertje
400 ml water en een klein laagje om mee te beginnen
250 ml amandelmelk
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel fenegriek
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel mosterd (wil je het zelf maken, check dit recept)

Zo maak je deze broccolisoep


Doe een laagje water in de pan, voeg het ui, Spaans pepertje en de knoflook toe en breng het aan de kook. Laat dit 2 minuten koken en voeg dan de aardappelrasp en de broccoli toe. Breng het aan de kook en voeg het water en de amandelmelk toe en breng het aan de kook. Voeg als laatste de kruiden/specerijen en mosterd toe. Laat alles op laag vuur 8 a 10 minuten doorkoken en pureer het dan fijn en breng het op smaak met zeekraal zilt en peper.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This